stawiam na wolowine 2019W dniu 01.04.2019 r. odbyły się warsztaty kulinarne w ramach programu informacyjno-szkoleniowego z zakresu jakości polskiego mięsa wołowego realizowanego przez Związek Polskie Mięso, sfinansowanego z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego. Zajęcia prowadził Marcin Budynek – założyciel Akademii Kulinarnej Marcina Budynka. Mistrz kulinarny zdobywał doświadczenie w Hiszpanii, Włoszech, Francji, Anglii, Chile i RPA, uczył sie m.in. u Dominique'a Pootie – byłego szefa kuchni Francois'a Mitteranda, przeszedł szkolenie we Fracuskiej Szkole Gastronomicznej w Compiegne.
W spotkaniu udział wzięli uczniowie z klas pierwszych, drugich i trzecich – technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik hotelarstwa.
Program zajęć składał się z dwóch części. Pierwsza - teoretyczna, obejmowała informacje, dotyczące jakości polskiego miesa wołowego, przeprowadzenie instruktarzu, czym się kierować przy wyborze odpowiedniej wołowiny, kulinarnego przeznaczenia elementów wołowych oraz zakresu obróbki termicznej.

rekrutacja 2019 20Więcej informacji o rekrutacji

20 lutego 2019 roku uczniowie Zespołu Szkół nr 1, Technikum nr 1 spędzili słodko czas na targach Expo Sweet. Są to największe w Polsce targi branży cukierniczej i lodziarskiej. Targi cyklicznie odbywają się w Centrum Expo XXI w Warszawie.
Uczniowie podczas zwiedzania targów mieli możliwość zapoznania się z szeroką ofertą produktów cukierniczych, nowoczesnymi rozwiązaniami technologicznymi, wyposażeniem cukierni oraz ofertą usług świadczonych w branży. Zapoznali się z firmami oferującymi maszyny i surowce dla cukierników, piekarzy, lodziarzy.

22 stycznia w naszej szkole odbyły się warsztaty chemiczne prowadzone przez zespół naukowo dydaktyczny związany z Uniwersytetem Mikołaja Kopernika w Toruniu.
Uczniowie klas 2cl, 3cl, 3ct - grupy w których realizowana jest rozszerzona chemia oraz 1bl, 1abt i 1aht własnoręcznie przeprowadzali eksperymenty chemiczne z wykorzystaniem techniki small-scale chemistry – SSC, często określanej jako mikrochemia.
Jest to technika wspomagająca doświadczalne nauczanie chemii, polega na pracy z niewielkimi ilościami substancji, co zwiększa bezpieczeństwo eksperymentu, zmniejsza czas jego przeprowadzenia i umożliwia dokładniejsze omówienie. Innowacyjna technika Small-Scale Chemistry pozwala na nowoczesne, całościowe, przejrzyste, przyjazne i aktywizujące podejście do doświadczalnej strony nauczania przedmiotów przyrodniczych.

Partnerzy kształcenia zawodowego

  • logo_alebosco.png
  • logo_aryzta.png
  • logo_ckm.jpg
  • logo_cyprus.jpg
  • logo_panorama.png
  • logo_piknik.jpg
  • logo_radisson_blu.jpg
  • logo_sheraton.png
  • logo_szklarnia.png
  • logo_szpularnia.jpg
  • logo_the_park.png
  • logo_victor.png
  • logo_westin.jpg
  • logo_winogrono.png
Wiarygodna szkoła

Kształcenie i Szkolenia Zawodowe Akcja 1 Mobilność Edukacyjna

BIP

bip logo


deklaracja dostepnosci 2020

Smacznie, zdrowo i sportowo

Regionalne Podróże Kulinarne 2020

regionalne podroze kulinarne

Kto jest Online

Odwiedza nas 1653 gości oraz 0 użytkowników.

Rekrutacja 2021/2022

rekrutacja 2020 2021

Dziennik LIBRUS

librus

Srebrna Szkoła

srebrna tarcza technikum 2018

Nasz kanał na Youtube

Dopalacze kradną życie

Zdrowie i higiena

E-papierosy-profilaktyka

e papierosy

PRO MASOVIA

medal promasovia

Szkoła Zawodowa Najwyższej Jakości

Wiarygodna szkoła

II konkurs literatury rosyjskiej

konkurs literatury rosyjskiej

II POWIATOWY KONKURS WIEDZY HISTORYCZNEJ

Dobry start w zawodzie

Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa

czytelnictwo

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com