We wtorek - 2 kwietnia 2019r. - odbył się szkolny konkurs kulinarny o puchar restauracji "Piknik" pod hasłem "Wiosna na talerzu – jak ugryźć wege". Była to już jego IV edycja. Uczniowie pracowali w dwuosobowych zespołach i mieli za zadanie wykonać danie główne i deser, inspirując się kuchnią wegetariańską. W konkursie wzięło udział 12 uczestników z klas o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych.
Konkursowe zmagania oceniali:
Cezary Skalski – dyrektor ZS1, nauczyciel przedmiotów zawodowych,
Katarzyna Wiśniewska – w-ce dyrektor ZS1, nauczyciel przedmiotów zawodowych,
Julita Kaczmarek – kierownik szkolenia praktycznego, nauczyciel przedmiotów zawodowych,
Łukasz Góraj - szef kuchni restauracji "Piknik",
Jarosław Chrzanowski - kucharz restauracji "Piknik",
Marcin Dmoch – kucharz restauracji "Piknik",
Elżbieta Paśnicka – nauczycielka przedmiotów zawodowych,
Marcin Masalski – fotograf kulinarny.

Oceniano wygląd potrawy, jej smak i aromat oraz kolorystykę, nawiązującą do tematu przewodniego: "Wiosna na talerzu – jak ugryźć wege", kreatywność wykonania i podania potrawy.
Sponsorami tegorocznego konkursu byli: Bidfood Farutex, Ferma Kur Niosek Tomasz Brzozowski, Hurtownia Warzyw i Owoców "BUKAT" Grzegorz Bukato oraz "Eni" Sp. z o.o. PPHU Przetwórstwo Warzyw i Owoców Milanówek.
Twórcza rywalizacja przebiegała w sympatycznej atmosferze.
I miejsce zajął zespół z klasy 4bt w składzie: Patrycja Brejnak i Antonina Kossut,
II miejsce zdobyli uczniowie z klasy 1abt: Katarzyna Gonera i Amelia Beczek,
III miejsce przypadło drużynie z klasy 2at w składzie: Julia Skrobuszewska i Jakub Zwierzchowski.
Laureaci otrzymali nagrody ufundowane przez właściciela restauracji "Piknik" - Macieja Klimka oraz Radę Rodziców Zespołu Szkół nr1.
Serdeczne gratulacje dla zwycięzców oraz ogromne podziękowania dla SPONSORÓW i wszystkich uczestników. Młodzieży życzymy sukcesów w doskonaleniu umiejętności zawodowych.

Kształcenie i Szkolenia Zawodowe Akcja 1 Mobilność Edukacyjna

BIP

bip logo


deklaracja dostepnosci 2020

Smacznie, zdrowo i sportowo

Regionalne Podróże Kulinarne 2020

regionalne podroze kulinarne

Kto jest Online

Odwiedza nas 605 gości oraz 0 użytkowników.

Rekrutacja 2021/2022

rekrutacja 2020 2021

Dziennik LIBRUS

librus

Srebrna Szkoła

srebrna tarcza technikum 2018

Nasz kanał na Youtube

Dopalacze kradną życie

Zdrowie i higiena

E-papierosy-profilaktyka

e papierosy

PRO MASOVIA

medal promasovia

Szkoła Zawodowa Najwyższej Jakości

Wiarygodna szkoła

II konkurs literatury rosyjskiej

konkurs literatury rosyjskiej

II POWIATOWY KONKURS WIEDZY HISTORYCZNEJ

Dobry start w zawodzie

Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa

czytelnictwo

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com