W środę – 28.03.2012 r. w ZS nr 1 odbyło się  szkolenie na temat mięsa wieprzowego, produkowanego zgodnie z krajowym systemem jakości Pork Quality System (PQS). Kampania finansowana jest przy wsparciu Unii Europejskiej i Rzeczpospolitej Polskiej,  Agencji Rynku Rolnego, Związku Polskie Mięso, Polskiego Związku Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej POLSUS oraz współfinansowana z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.

 

Celem szkolenia było przekazanie teoretycznych informacji, dotyczących właściwości mięsa wieprzowego PQS oraz jego praktycznego zastosowania. W wykładzie oraz warsztatach uczestniczyli uczniowie Technikum nr1, przygotowujący się do wyjazdu na staż zawodowy do Nicei w ramach Programu „Uczenie się przez całe życie” Leonardo da Vinci, a także nauczyciele przedmiotów zawodowych. Prowadzącym szkolenie był - uznany w środowisku szef kuchni - Sebastian Gołębiewski. Uczniowie mieli możliwość wspólnego gotowania z ekspertem, jak również zdobycia praktycznej wiedzy na temat wykorzystania mięsa wieprzowego z systemu jakości PQS. Spotkanie zakończyła degustacja przygotowanych potraw.

Kształcenie i Szkolenia Zawodowe Akcja 1 Mobilność Edukacyjna

BIP

bip logo


deklaracja dostepnosci 2020

Smacznie, zdrowo i sportowo

Regionalne Podróże Kulinarne 2020

regionalne podroze kulinarne

Kto jest Online

Odwiedza nas 903 gości oraz 0 użytkowników.

Rekrutacja 2021/2022

rekrutacja 2020 2021

Dziennik LIBRUS

librus

Srebrna Szkoła

srebrna tarcza technikum 2018

Nasz kanał na Youtube

Dopalacze kradną życie

Zdrowie i higiena

E-papierosy-profilaktyka

e papierosy

PRO MASOVIA

medal promasovia

Szkoła Zawodowa Najwyższej Jakości

Wiarygodna szkoła

II konkurs literatury rosyjskiej

konkurs literatury rosyjskiej

II POWIATOWY KONKURS WIEDZY HISTORYCZNEJ

Dobry start w zawodzie

Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa

czytelnictwo

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com