Projekt dla uczniów Technikum nr1 w Grodzisku Mazowieckim,
zatwierdzony przez Mazowiecką Jednostkę Wdrażania Projektów Unijnych, realizowany we współudziale z firmą UPEMI
w ramach Poddziałania 10.3.1. Doskonalenie zawodowe uczniów.
Termin realizacji: listopad 2016 r. – grudzień 2017 r.
1. Zajęcia i warsztaty zaplanowane dla uczestników Projektu:
- Zajęcia pozalekcyjne (warsztaty - komunikacja z gościem w j. angielskim)
- Kurs "Baristyczny"
- Kurs "somolierski"
- Kurs "Savoir vivre"
- Warsztaty z hotelarstwa – obsługa gościa przez Kierownika Sali
- Szkolenie z zakresu Flair –pokazy sztuki barmańskiej
- Koło zainteresowań "Cukiernicze"
- Koło zainteresowań "Aranżacja stołów"
- Warsztaty "Specjalistyczne oprogramowanie komputerowe w Hotelu"
- Koło zainteresowań "Specjalistyczne oprogramowanie komputerowe w restauracji"
- Warsztaty podnoszące kwalifikacje zawodowe "Protokół dyplomatyczny w branży hotelarsko-gastronomicznej"
- Warsztaty podnoszące kwalifikacje zawodowe "Akademia KUCHARZA"
- Warsztaty podnoszące kwalifikacje zawodowe "Autoprezentacja pracownika"
- Zajęcia "Bezpieczna żywność" żywność wysokiej jakości, dystrybucja, produkcja
- Wyjazdy na Targi EXPO SWEET
- Wyjazd na targi EURO GASTRO
- Zajęcia na SGGW – Akademia zdrowej żywności
- Zajęcia na SGGW – Akademia dietetyka
- Warsztaty w Ogólnopolskiej Szkole Barmanów-negocjacje z klientem w gastronomii
- Warsztaty – Zarządzanie czasem i odporność na stres – trener z Akademii L. Koźmińskiego
- Warsztaty – Budowanie i zarządzanie zespołem – trener z Akademii L. Koźmińskiego
- Warsztaty – Work life balance redukcja poziomu stresu – trener z Akademii L. Koźmińskiego
- Warsztaty – Inteligencja emocjonalna w praktyce– trener z Akademii L. Koźmińskiego
- Warsztaty – Postaw na talenty kreatywność i innowacyjność – trener z Akademii L. Koźmińskiego