Podczas spotkania rozmawiano o systemie szkolnymi w Polsce i Francji oraz o projektach zagranicznych staży zawodowych realizowanych przez ZS nr 1 w ramach Programu Erasmus+. Goście interesowali się przygotowaniem i przebiegiem praktyki w nicejskich hotelach i restauracjach, a także efektami prowadzonych działań. Z uwagą obejrzeli film, dokumentujący ostatni staż, będący wynikiem projektu „Kształcenie w dziedzinie gastronomii i hotelarstwa odpowiedzią na potrzeby europejskiego rynku pracy” (Nicea 2015/16).

Dyskutowali również na temat ECVET czyli Europejskiego Systemu Transferu Osiągnięć w Kształceniu i Szkoleniu Zawodowym, który ma służyć zwiększeniu przejrzystości i porównywalności kwalifikacji. Warto dodać, że stażyści Erasmus+ z ZS nr 1 uzyskują kwalifikacje zawodowe, językowe, kulturowe i społeczne zgodnie z tą ideą.

Kształcenie i Szkolenia Zawodowe Akcja 1 Mobilność Edukacyjna

BIP

bip logo


deklaracja dostepnosci 2020

Smacznie, zdrowo i sportowo

Regionalne Podróże Kulinarne 2020

regionalne podroze kulinarne

Kto jest Online

Odwiedza nas 283 gości oraz 0 użytkowników.

Rekrutacja 2021/2022

rekrutacja 2020 2021

Dziennik LIBRUS

librus

Srebrna Szkoła

srebrna tarcza technikum 2018

Nasz kanał na Youtube

Dopalacze kradną życie

Zdrowie i higiena

E-papierosy-profilaktyka

e papierosy

PRO MASOVIA

medal promasovia

Szkoła Zawodowa Najwyższej Jakości

Wiarygodna szkoła

II konkurs literatury rosyjskiej

konkurs literatury rosyjskiej

II POWIATOWY KONKURS WIEDZY HISTORYCZNEJ

Dobry start w zawodzie

Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa

czytelnictwo

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com