27.03.2015r. w naszej szkole odbył się konkurs kulinarny „Wielkanocne Inspiracje-Najlepsza Potrawa Wielkanocna”. Do rywalizacji przystąpili uczniowie klas I,II,III Technikum Gastronomicznego. Uczniowie mieli za zadanie wykonać przystawkę i deser. Podstawowymi składnikami były czekolada, masło i jaja, pozostałe składniki wystawione zostały w formie „black box”.
Konkurs został zorganizowany przez p. Julitę Kaczmarek i p. Agnieszkę Siwik, które jednocześnie oceniały uczniów w czasie ich pracy jako jury techniczne. Jury degustacyjne, w skład którego wchodzili: dyrektor Zespołu Szkół Nr 1 Cezary Skalski, kierownik szkolenia praktycznego Katarzyna Wiśniewska, nauczyciel przedmiotów zawodowych Katarzyna Cichecka i instruktor praktycznej nauki zawodu Sebastian Adaszewski, oceniało dobór składników, kreatywności i estetykę podania potraw.
I miejsce w konkursie otrzymał zespół klasy II bt Jakub Kotapski i Wiktor Założyński, II miejsce zajął zespół z klasy I bt reprezentowanej przez Katarzynę Przewoźnik i Zuzannę Śliwa, zaś III miejsce należy do klasy I at - Sandry Kierskiej i Alicji Zdanowskiej.
Gratulujemy wszystkim uczestnikom konkursu pięknych inspiracji dań wielkanocnych.
Julita Kaczmarek i Agnieszka Siwik