Dnia 04.11.2014r. została przeprowadzona Olimpiada Wiedzy o Żywności i Żywieniu dla uczniów klas o profilu gastronomicznym. W konkursie wzięli udział uczniowie klas 4 at, 4 bt, 3at i 3 bt. Zakres materiału konkursu obejmował zagadnienia z wiedzy z technologii żywności i zasad żywienia człowieka.
W etapie szkolnym zostały wyłonione dwie osoby, które uzyskały największą liczbę punktów i jednocześnie zakwalifikowały się do drugiego etapu olimpiady na szczeblu okręgowym. Są to uczniowie klasy 4at: Karolina Tkacz i Dawid Brzoza.
Drugi etap olimpiady wiedzy o żywności i żywieniu odbędzie się 9 stycznia 2015 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych im. E. Pijanowskiego w Warszawie. Tematyką wiodącą XIX olimpiady jest "Bezpieczeństwo żywności i żywienia".
Karolinie i Dawidowi gratulujemy oraz życzymy sukcesów w etapie okręgowym.