W poniedziałek - 7 grudnia 2012 roku - w  Centrum Techniki Kulinarnej przy ul. Racjonalizacji 5 w Warszawie odbył się  Ogólnopolski Turniej Szkół Gastronomicznych: „Dania Rybne w tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2012”.
Organizatorzy tego przedsięwzięcia to grupa Dora Metal - producent urządzeń i mebli gastronomicznych oraz Zespół Szkół Gastronomicznych im. Eugeniusza Pijanowskiego w Warszawie.

Głównym zadaniem uczestników było przygotowanie zakąski o charakterze wigilijnym z wykorzystaniem śledzi oraz wykwintnego dania zasadniczego z dorsza.
Naszą szkołę reprezentowali uczniowie z klasy 4bt - Patryk Basiak i Konrad Kimus.
Tym razem nie udało się stanąć na podium. Uczestnicy zdobyli jednak cenne doświadczenia. Mieli możliwość obserwowania swoich konkurentów – prezentowanych przez nich technik pracy i pomysłów na dania z tych samych surowców.
Trzeba pamiętać o tym, że kulinarna profesja wymaga pasji, ale także ciężkiej pracy i wytrwałości w dążeniu do osiągnięcia sukcesu, dlatego warto stawać do twórczej rywalizacji i wciąż doskonalić swoje umiejętności.

 

Kształcenie i Szkolenia Zawodowe Akcja 1 Mobilność Edukacyjna

BIP

bip logo


deklaracja dostepnosci 2020

Smacznie, zdrowo i sportowo

Regionalne Podróże Kulinarne 2020

regionalne podroze kulinarne

Kto jest Online

Odwiedza nas 586 gości oraz 0 użytkowników.

Rekrutacja 2021/2022

rekrutacja 2020 2021

Dziennik LIBRUS

librus

Srebrna Szkoła

srebrna tarcza technikum 2018

Nasz kanał na Youtube

Dopalacze kradną życie

Zdrowie i higiena

E-papierosy-profilaktyka

e papierosy

PRO MASOVIA

medal promasovia

Szkoła Zawodowa Najwyższej Jakości

Wiarygodna szkoła

II konkurs literatury rosyjskiej

konkurs literatury rosyjskiej

II POWIATOWY KONKURS WIEDZY HISTORYCZNEJ

Dobry start w zawodzie

Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa

czytelnictwo

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com