Z przyjemnością informujemy o tym, że projekt zagranicznych staży zawodowych „Gastronomia i hotelarstwo w wymiarze europejskim – nasza pasja i zawód”, realizowany przez Zespół Szkół nr 1 w ramach Programu ERASMUS + SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1, MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA otrzymał status „DOBREJ PRAKTYKI”.
Jest to wynikiem zgłoszenia projektu do drugiej edycji konkursu na najlepsze praktyki szkół zawodowych w zakresie zapewnienia jakości kształcenia o nagrodę „Szkoła zawodowa najwyższej jakości” 2016/2017. Obszar praktyki - współpraca z otoczeniem szkoły, w tym z pracodawcami. Organizator konkursu - Fundacja Fundusz Współpracy wraz z Mazowieckim Kuratorium Oświaty, Ośrodkiem Rozwoju Edukacji i Mazowieckim Samorządowym Centrum Doskonalenia Nauczycieli.
Celem konkursu jest zebranie i promowanie przykładów dobrych praktyk w zakresie zapewniania jakości w szkołach zawodowych.
„Projekt współfinansowany w ramach programu Unii Europej¬skiej Erasmus+”