×

Błąd

insufficient image data in file `/home/zs1grodzisk/domains/zs1grodzisk.pl/public_html/old_www/cache/preview/f2f62765c96d227edfaf3074db02abc8.JPG' @ error/jpeg.c/ReadOneJPEGImage/1135

Miło nam poinformować o tym, że projekt mobilności opracowany przez Zespół Szkół nr 1 w Grodzisku Mazowieckim otrzymał dofinansowanie po zaakceptowaniu wniosku przez Narodową Agencję Programu Erasmus + (SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1. MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA).
W wyniku realizacji projektu „Gastronomia i hotelarstwo w wymiarze europejskim – nasza pasja i zawód” uczniowie z klas gastronomicznych i hotelarskich  ZS nr 1 – Technikum nr 1 będą odbywać 2-tygodniowy zagraniczny staż zawodowy w restauracjach i hotelach na terenie Nicei, dzięki któremu uzyskają kwalifikacje zawodowe, językowe, kulturowe i społeczne zgodnie z ideą ECVET (Europejskiego Systemu Transferu Osiągnięć w Kształceniu i Szkoleniu Zawodowym, który ma służyć zwiększeniu przejrzystości i porównywalności kwalifikacji). Złożony wniosek uzyskał łącznie 99,5 punktów na 100 punktów możliwych.
Czas trwania projektu:1.IX.2016 r. - 31.VIII.2017 r.
Staż zawodowy w restauracjach i hotelach na terenie Nicei: 31.I.–11.II.2017 r.

 

Odznaczenie Konsula Honorowego Wiesława Forkasiewicza

Certyfikaty dla stażystów ERASMUS+

Projekt Erasmus + "Gastronomia i hotelarstwo w wymiarze europejskim – nasza pasja i zawód" dobrą praktyką w konkursie SZKOŁA ZAWODOWA NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI

Pochwała Kuchni Francuskiej w Grodzisku Mazowieckim. Przyjemności Stołu

Konsul z Krzyżem Zasługi

Jakość praktyki

Uroczystość odznaczenia Honorowego Konsula RP w Nicei – Wiesława Forkasiewicza Krzyżem Kawalerskim Orderu Zasługi Rzeczypospolitej Polskiej

Nasz projekt ERASMUS+ Nicea 2017 DOBRĄ PRAKTYKĄ w konkursie "Szkoła zawodowa najwyższej jakości 2016/2017"

Stażyści Erasmus+ w Przeglądzie Gastronomicznym Nr 5/17. "Nicea pachnąca mimozą"

Stażyści Erasmus+ w gazecie NICE MATIN (luty 2017)

Medal PRO MASOVIA dla naszych Przyjaciół z Nicei

Certyfikaty dla stażystów ERASMUS+

Kulinarne conieco

Nicejskie smakołyki

Od hotelu do hotelu

Metody obsługi

Erasmus+ 2016-17 dobrą praktyką

Erasmus+ 2016-17 - film

Hôtel L'Oasis

Świat francuskich serów

Obsługa konsumenta

Nicea czeka na stażystów Programu Erasmus+

Rekrutacja

Galeria projektu

galeria erasmus 2016 2017

 

 

 

 

Podczas spotkania rozmawiano o systemie szkolnymi w Polsce i Francji oraz o projektach zagranicznych staży zawodowych realizowanych przez ZS nr 1 w ramach Programu Erasmus+. Goście interesowali się przygotowaniem i przebiegiem praktyki w nicejskich hotelach i restauracjach, a także efektami prowadzonych działań. Z uwagą obejrzeli film, dokumentujący ostatni staż, będący wynikiem projektu „Kształcenie w dziedzinie gastronomii i hotelarstwa odpowiedzią na potrzeby europejskiego rynku pracy” (Nicea 2015/16).

logo erasmusProjekt „Kształcenie w dziedzinie gastronomii i hotelarstwa odpowiedzią na  potrzeby europejskiego rynku pracy” (Nicea 2015/16), zrealizowany przez ZS nr 1 w ramach Programu ERASMUS + sektor Kształcenie i Szkolenia Zawodowe, Akcja 1, Mobilność Edukacyjna zdobył status "Dobrej praktyki" w ramach I edycji konkursu „Szkoła zawodowa najwyższej jakości”, zorganizowanego przez Fundację „Fundusz Współpracy” i Mazowieckie Kuratorium Oświaty. 3.06.2016 r. w Sali Kolumnowej siedziby Związku Nauczycielstwa Polskiego odbyła się uroczysta Gala wręczenia nagród w konkursie, w trakcie której ZS nr 1 otrzymał z rąk Mazowieckiego Kuratora Oświaty - Aurelii Michałowskiej dyplom potwierdzający uzyskanie tytułu „Szkoły zawodowej najwyższej jakości” oraz statuetkę dla finalisty konkursu.

„Projekt współfinansowany w ramach programu Unii Europejskiej Erasmus+”

25 maja 2016 r. w ZS nr 1 odbyło się uroczyste zakończenie realizacji projektu „Kształcenie w dziedzinie gastronomii i hotelarstwa odpowiedzią na potrzeby europejskiego rynku pracy”, realizowanego w ramach Programu Erasmus + SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1, MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA. Podczas spotkania wszyscy stażyści otrzymali polsko – francuskie certyfikaty, potwierdzające odbycie praktyki zawodowej w restauracjach i hotelach na terenie Nicei. Po części oficjalnej uczestnicy projektu zaprosili przybyłych gości na prowansalski poczęstunek i projekcję filmu, dokumentującego staż.

Miło nam poinformować o tym, że projekt mobilności opracowany przez Zespół Szkół nr 1 w Grodzisku Mazowieckim otrzymał dofinansowanie po zaakceptowaniu wniosku przez Narodową Agencję Programu Erasmus + (SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1. MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA).
W wyniku realizacji projektu „Gastronomia i hotelarstwo w wymiarze europejskim – nasza pasja i zawód” uczniowie z klas gastronomicznych i hotelarskich  ZS nr 1 – Technikum nr 1 będą odbywać 2-tygodniowy zagraniczny staż zawodowy w restauracjach i hotelach na terenie Nicei, dzięki któremu uzyskają kwalifikacje zawodowe, językowe, kulturowe i społeczne zgodnie z ideą ECVET (Europejskiego Systemu Transferu Osiągnięć w Kształceniu i Szkoleniu Zawodowym, który ma służyć zwiększeniu przejrzystości i porównywalności kwalifikacji). Złożony wniosek uzyskał łącznie 99,5 punktów na 100 punktów możliwych.

Kształcenie i Szkolenia Zawodowe Akcja 1 Mobilność Edukacyjna

BIP

bip logo


deklaracja dostepnosci 2020

Smacznie, zdrowo i sportowo

Regionalne Podróże Kulinarne 2020

regionalne podroze kulinarne

Kto jest Online

Odwiedza nas 445 gości oraz 0 użytkowników.

Rekrutacja 2021/2022

rekrutacja 2020 2021

Dziennik LIBRUS

librus

Srebrna Szkoła

srebrna tarcza technikum 2018

Nasz kanał na Youtube

Dopalacze kradną życie

Zdrowie i higiena

E-papierosy-profilaktyka

e papierosy

PRO MASOVIA

medal promasovia

Szkoła Zawodowa Najwyższej Jakości

Wiarygodna szkoła

II konkurs literatury rosyjskiej

konkurs literatury rosyjskiej

II POWIATOWY KONKURS WIEDZY HISTORYCZNEJ

Dobry start w zawodzie

Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa

czytelnictwo

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com