Miło nam poinformować o tym, że projekt mobilności opracowany przez Zespół Szkół nr 1 w Grodzisku Mazowieckim otrzymał dofinansowanie po zaakceptowaniu wniosku przez Narodową Agencję Programu Erasmus + (SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1. MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA).
W wyniku realizacji projektu „Gastronomia i hotelarstwo nie są nam obce”  uczniowie z klas gastronomicznych i hotelarskich  ZS nr 1 – Technikum nr 1 będą odbywać 2-tygodniowy zagraniczny staż zawodowy w restauracjach oraz hotelach na terenie Nicei, aby uzyskać kwalifikacje zawodowe, językowe, kulturowe i społeczne zgodnie z ideą ECVET (Europejskiego Systemu Transferu Osiągnięć w Kształceniu i Szkoleniu Zawodowym, który ma służyć zwiększeniu przejrzystości i porównywalności kwalifikacji). Złożony wniosek uzyskał w konkursie łącznie 100 punktów na 100 możliwych.

Czas trwania projektu:1.IX.2017 r. - 31.VIII.2018 r.
Planowany termin wyjazdu stażowego: 12.II. – 26.II. 2018 r.

 

Projekty mobilności w ZS nr 1

Stażyści Erasmus+ w Przeglądzie Gastronomicznym Nr 6/18. Nicejskie doświadczenia stażystów Programu ERASMUS+

Nasz Projekt Dobrą Praktyką w Konkursie Szkoła Zawodowa Najwyższej Jakości 2018

Nasz projekt mobilności ERASMUS+ NICEA 2018 DOBRĄ PRAKTYKĄ

STAŻYŚCI ERASMUS+ na stronie MIASTA I GMINY GRODZISK MAZOWIECKI

Stażyści we francuskiej prasie branżowej "LA GAZETTE"​ - kwiecień-czerwiec 2018

Stażyści we francuskiej prasie branżowej "LA GAZETTE"​ - styczeń-marzec 2018

Certyfikaty dla stażystów Erasmus+

Integracja

Francuska metoda obsługi gościa

Hotel Negresco

Cours Saleya w Nicei

Makaroniki, macarons

Tiramisu

Nicejskie przysmaki

Fabryka czekolady - Florian

Hotel Campanile Nice - Aéroport

Hotel Carlton

Hotel Le Méridien

Stażyści Erasmus+ we francuskiej prasie branżowej LA GAZETTE

Nicea 2018

Rekrutacja 2017/2018

Galeria projektu

galeria nicea 2017 2018

Z przyjemnością informujemy o tym, że projekt zagranicznych staży zawodowych „Gastronomia i hotelarstwo w wymiarze europejskim – nasza pasja i zawód”, realizowany przez Zespół Szkół nr 1 w ramach Programu ERASMUS + SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1, MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA otrzymał status „DOBREJ PRAKTYKI”.
Jest to wynikiem zgłoszenia projektu do drugiej edycji konkursu na najlepsze praktyki szkół zawodowych w zakresie zapewnienia jakości kształcenia o nagrodę „Szkoła zawodowa najwyższej jakości” 2016/2017. Obszar praktyki - współpraca z otoczeniem szkoły, w tym z pracodawcami. Organizator konkursu - Fundacja Fundusz Współpracy wraz z Mazowieckim Kuratorium Oświaty, Ośrodkiem Rozwoju Edukacji i Mazowieckim Samorządowym Centrum Doskonalenia Nauczycieli.

Miło nam poinformować o tym, że projekt mobilności opracowany przez Zespół Szkół nr 1 w Grodzisku Mazowieckim otrzymał dofinansowanie po zaakceptowaniu wniosku przez Narodową Agencję Programu Erasmus + (SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1. MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA).
W wyniku realizacji projektu „Gastronomia i hotelarstwo nie są nam obce”  uczniowie z klas gastronomicznych i hotelarskich  ZS nr 1 – Technikum nr 1 będą odbywać 2-tygodniowy zagraniczny staż zawodowy w restauracjach oraz hotelach na terenie Nicei, aby uzyskać kwalifikacje zawodowe, językowe, kulturowe i społeczne zgodnie z ideą ECVET (Europejskiego Systemu Transferu Osiągnięć w Kształceniu i Szkoleniu Zawodowym, który ma służyć zwiększeniu przejrzystości i porównywalności kwalifikacji). Złożony wniosek uzyskał w konkursie łącznie 100 punktów na 100 możliwych.

21 kwietnia 2017r. – podczas szkolnych uroczystości jubileuszowych, połączonych z podsumowaniem realizacji projektu „Gastronomia i hotelarstwo w wymiarze europejskim – nasza pasja i zawód”, realizowanego w ramach Programu Erasmus + SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1, MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA – w szczególny sposób wyróżniono Państwa Jolantę i Wiesława Forkasiewiczów. Otrzymali bowiem Medal Pamiątkowy "Pro Masovia", nadany im przez Marszałka Województwa Mazowieckiego za wybitne zasługi oraz całokształt działalności na rzecz województwa mazowieckiego.
Honorowy Konsul RP w Nicei – Wiesław Forkasiewicz oraz Prezes Stowarzyszenia  Azur Club France-Pologne – Jolanta Forkasiewicz (absolwentka naszej szkoły) od 2009 r. współpracują z Zespołem Szkół nr 1 w Grodzisku Mazowieckim w zakresie realizacji projektów zagranicznych staży zawodowych dla uczniów z klas gastronomicznych i hotelarskich ZS nr 1 Technikum nr 1.

21 kwietnia 2017 r. w Zespole Szkół nr 1 w Grodzisku Mazowieckim odbyło się uroczyste podsumowanie projektu „Gastronomia i hotelarstwo w wymiarze europejskim – nasza pasja i zawód”, realizowanego w ramach Programu Erasmus + SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1, MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA. Zbiegło się ono z jubileuszem szkoły - obchodami 110-lecia Liceum Ogólnokształcącego i 25-lecia Technikum. Uczniowie otrzymali dokumenty, świadczące o odbyciu stażu zawodowego w restauracjach i hotelach na terenie Nicei – Europass Mobilność, Indywidualny Wykaz Osiągnięć (ECVET) oraz polsko-francuski certyfikat. Upowszechniali również rezultaty projektu, przygotowując poczęstunek dla przybyłych gości (kuchnia/obsługa konsumenta). W uroczystości wzięli udział przedstawiciele Narodowej Agencji Programu Erasmus+, partnera francuskiego, Kuratorium Oświaty, lokalnych władz, mediów, rodziców stażystów, absolwentów szkoły.

Kształcenie i Szkolenia Zawodowe Akcja 1 Mobilność Edukacyjna

BIP

bip logo


deklaracja dostepnosci 2020

Smacznie, zdrowo i sportowo

Regionalne Podróże Kulinarne 2020

regionalne podroze kulinarne

Kto jest Online

Odwiedza nas 231 gości oraz 0 użytkowników.

Rekrutacja 2021/2022

rekrutacja 2020 2021

Dziennik LIBRUS

librus

Srebrna Szkoła

srebrna tarcza technikum 2018

Nasz kanał na Youtube

Dopalacze kradną życie

Zdrowie i higiena

E-papierosy-profilaktyka

e papierosy

PRO MASOVIA

medal promasovia

Szkoła Zawodowa Najwyższej Jakości

Wiarygodna szkoła

II konkurs literatury rosyjskiej

konkurs literatury rosyjskiej

II POWIATOWY KONKURS WIEDZY HISTORYCZNEJ

Dobry start w zawodzie

Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa

czytelnictwo

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com