10 października 2018 r. w Warsaw Trade Tower w Warszawie odbyło się śniadanie prasowe, podsumowujące zawody EuroSkills 2018, które w tym roku zorganizowano w Budapeszcie. W spotkaniu uczestniczyli, m.in. Minister Edukacji Narodowej, Dyrekcja Fundacji Rozwoju Systemu Edukacji, Dyrektor ZS nr 1 w Grodzisku Mazowieckim, koordynator Erasmus+ oraz grupa naszych nicejskich stażystów (na zaproszenie FRSE).
EuroSkills organizowane są co dwa lata. To bardzo prestiżowe konkursy umiejętności zawodowych, w których uczestniczy młodzież w wieku 18-25 lat. Konkursy Euroskills mają zachęcić młodych ludzi do podnoszenia jakości swoich umiejętności zawodowych. Promują także najnowsze rozwiązania w kształceniu i szkoleniu zawodowym. EuroSkills to również wydarzenia towarzyszące: prezentacje, pokazy, wystawy, konferencje i seminaria branżowe.
Wręczenie certyfikatów
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu. Zajęcia z obsługi konsumenta dla uczniów Szkoły Podstawowej w Książenicach (dzielenie się doświadczeniem)
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu. Kuchnia/obsługa (III Regionalny Konkurs Gastronomiczny "Regionalne Podróże Kulinarne 2019"; organizator ZS1 /impreza ogólnopolska)
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu. Obsługa konsumenta (podczas premiery MEDIATECE/impreza lokalna)
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu. Kuchnia (KONKURS KULINARNY O PUCHAR RESTAURACJI „Piknik”/impreza szkolna)
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu. Kuchnia (WARSZATY Marcina Budynka: "STAWIAM NA WOŁOWINĘ" /impreza szkolna)
DANIA KUCHNI FRANCUSKIEJ I ŚRÓDZIEMNOMORSKIEJ
DZIEŃ KUCHNI POLSKIEJ w miejscach stażu
Integracja w Don Carlo, Cenac, Ligure
Program kulturowy - Monaco, Cannes
ERASMUS+ Nicea 2019 - w miejscach stażu
ERASMUS+ Nicea 2019 - uczestnicy projektu
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu. Obsługa konsumenta (noworoczne spotkanie emerytowanych nauczycieli i pracowników oświaty w Grodziskim Centrum Kultury/impreza lokalna)
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu. Obsługa konsumenta (NOWOROCZNY BAL SENIORA w Grodziskiej Hali Sportowej/impreza lokalna)
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu. Obsługa konsumenta (Wigilia pracowników ZS1/impreza szkolna)
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu. Kuchnia (konkurs cukierniczy "Magia słodkich Świąt Bożego Narodzenia"/impreza szkolna)
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu. Obsługa konsumenta (Dzień Edukacji Narodowej w Grodziskim Centrum Kultury/impreza lokalna)
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu. Obsługa konsumenta (BAL z okazji "DNIA SENIORA" w Grodziskiej Hali Sportowej/impreza lokalna)
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu i dzielenie się doświadczeniem (stażyści Erasmus+ na śniadaniu prasowym - EuroSkills 2018 /impreza o zasięgu krajowym)
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu. Obsługa konsumenta (OTWARCIE MEDIATEKI W GRODZISKU MAZ./impreza lokalna)
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu. Obsługa konsumenta (DZIEŃ SĄSIADA/impreza lokalna)
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu. Obsługa konsumenta (OGRODY INTEGRACJI/impreza lokalna)
Rekrutacja uczestników: pierwszy tydzień września 2018 (test z języka francuskiego, przedmiotów zawodowych, rozmowa kwalifikacyjna).
KRYTERIA REKRUTACYJNE:
Miło nam poinformować o tym, że projekt mobilności opracowany przez Zespół Szkół nr 1 w Grodzisku Mazowieckim otrzymał dofinansowanie po zaakceptowaniu wniosku przez Narodową Agencję Programu Erasmus + (SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1. MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA).
W wyniku realizacji projektu "Gastronomia i hotelarstwo nie znają granic" uczniowie z klas gastronomicznych i hotelarskich ZS nr 1 – Technikum nr 1 będą odbywać 2-tygodniowy zagraniczny staż zawodowy w restauracjach oraz hotelach na terenie Nicei, aby uzyskać kwalifikacje zawodowe, językowe, kulturowe i społeczne zgodnie z ideą ECVET (Europejskiego Systemu Transferu Osiągnięć w Kształceniu i Szkoleniu Zawodowym, który ma służyć zwiększeniu przejrzystości i porównywalności kwalifikacji).
Czas trwania projektu:1.IX.2018 r. - 31.VIII.2019 r.
Planowany termin wyjazdu stażowego: 18.II. – 04.III. 2019 r.
Projekt jest adresowany do uczniów z klas II i III – technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik hotelarstwa, uczących się języka francuskiego.
Obsługa konsumenta w Campanile Nice Aéroport
STAŻYŚCI ERASMUS+ na stronie MIASTA I GMINY GRODZISK MAZOWIECKI
OBSŁUGA KONSUMENTA - pocket na sztućce
Hotel Le Méridien w Nicei - nasze miejsce stażu
CRÈME DE LA CRÈME - nasze kulinarne propozycje
Stażyści Erasmus+ w gazecie Nice Matin Nicea 2019
Wyróżnienia dla partnerów Zespołu Szkół nr 1
Miło nam poinformować o tym, że projekt mobilności opracowany przez Zespół Szkół nr 1 w Grodzisku Mazowieckim otrzymał dofinansowanie po zaakceptowaniu wniosku przez Narodową Agencję Programu Erasmus + (SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1. MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA).
W wyniku realizacji projektu "Gastronomia i hotelarstwo nie znają granic" uczniowie z klas gastronomicznych i hotelarskich ZS nr 1 – Technikum nr 1 będą odbywać 2-tygodniowy zagraniczny staż zawodowy w restauracjach oraz hotelach na terenie Nicei, aby uzyskać kwalifikacje zawodowe, językowe, kulturowe i społeczne zgodnie z ideą ECVET (Europejskiego Systemu Transferu Osiągnięć w Kształceniu i Szkoleniu Zawodowym, który ma służyć zwiększeniu przejrzystości i porównywalności kwalifikacji).
Czas trwania projektu:1.IX.2018 r. - 31.VIII.2019 r.
Planowany termin wyjazdu stażowego: 18.II. – 04.III. 2019 r.
Odwiedza nas 2003 gości oraz 0 użytkowników.