Z przyjemnością informujemy o tym, że Zespół Szkół nr 1 – Technikum nr 1 w Grodzisku Mazowieckim otrzymał dofinansowanie w ramach Programu „Uczenie się przez całe życie” Leonardo da Vinci w konkursie 2011.

 

Prezentacja podsumowująca realizację projektu Leonardo 2012

Mini-książka kucharska stażystów Leonardo 2012

Zakończenie realizacji projektu mobilności – Nicea 2012 - w Zespole Szkół nr 1

Nicea 2012

Adieu! Żegnamy Was!

Szkolenie Pork Quality System

Konkurs wiedzy o kuchni francuskiej

Program Leonardo 2011/2012 - informacje o projekcie

Zagadnienia do testu sprawdzającego

Program Leonardo da Vinci - Nicea czeka na wytrwałych - Czytaj więcej

PROGRAM „UCZENIE SIĘ PRZEZ CAŁE ŻYCIE”

Leonardo da Vinci IVT – Mobilność

(praktyki zawodowe i staże dla osób uczących się)

Projekt realizowany przy wsparciu finansowym Komisji Europejskiej

w ramach Programu „Uczenie się przez całe życie”

 

Z przyjemnością informujemy o tym, że Zespół Szkół nr 1 – Technikum nr 1 w Grodzisku Mazowieckim otrzymał dofinansowanie w ramach Programu „Uczenie się przez całe życie” Leonardo da Vinci w konkursie 2011.
Serdecznie dziękujemy Le Meridien Bristol, Louvre Hotels, Radisson Blu, Sheraton, Francuskiej Izbie Przemysłowo – Handlowej w Polsce CCIFP za poparcie tej inicjatywy.
Bardzo sobie cenimy współpracę z naszymi Partnerami, mającą na celu podniesienie jakości kształcenia zawodowego.

 

W imieniu zespołu nauczycieli zaangażowanych w prace nad projektem

Anna Wrona

wicedyrektor ZS nr 1 - koordynator projektu

EDUInspiracje - Gala Wręczenia Nagród Edukacyjnych

Spotkanie podsumowujące projekt Leonardo da Vinci 2013/2014

Stażyści Leonardo życzą smacznego!

Szkolenie z zakresu mięsa drobiowego z udziałem stażystów programu Leonardo da Vinci

"Festyn na Francuskiej - upowszechnianie rezultatów projektu 2013/2014"

Nicea 2013/2014 - dania kuchni francuskiej

Nicea 2013/2014 - miejsca stażu

Nicea 2013/2014 - program kulturowy

Nicea 2013/2014 - spotkanie z przedstawicielami strony francuskiej

Stażyści - projekt 2013/2014

Spotkanie podsumowujące projekt Leonardo da Vinci 2012/2013

Dzień Edukacji Narodowej - obsługa

Dzień Dziecka na Stawach Walczewskiego w Grodzisku Mazowieckim z udziałem stażystów Leonardo

Nicea 2013 - program kulturowy

Stażyści Leonardo na Francuskiej (14.07.2013)

Stażyści Leonardo uczą się pod okiem Mistrza! (10.07.2013)

Nicea 2013 - spotkanie z praktykodawcami i mediami

Nicea 2013 - miejsca stażu

Nicea 2013

Stażyści - konkurs 2012/2013

Warsztaty kulinarne w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości z udziałem stażystów Programu Leonardo da Vinci  - 2012.12.18

Święto Szkoły - wręczenie Europassów - 2012.09.27

Nicea 2012 - wycieczki

Nicea 2012 - miejsca stażu

Nicea 2012

Stażyści - projekt 2011/ 2012

Pożegnanie uczestników projektu mobilności 2009/2010

Szkolenie Pork Quality System z udziałem stażystów

Konkurs wiedzy o kuchni francuskiej z udziałem stażystów

Odznaczenie p. Huberta Boivin (Organizacja Goszcząca) Narodowym Orderem Zasługi

Rekrutacja do projektu Leonardo da Vinci 2011/2012

Nagroda Człowieka Roku dla Honorowego Konsula Polski w Nicei

Uroczyste zakończenie projektu w ramach Programu „Uczenie się przez całe życie” Leonardo da Vinci – Mobilność - 2010.

Nicea 2010 - projekt 2009/2010

 

 

 

 

 

PROGRAM „UCZENIE SIĘ PRZEZ CAŁE ŻYCIE”

Leonardo da Vinci IVT – Mobilność

(praktyki zawodowe i staże dla osób uczących się)

Projekt realizowany przy wsparciu finansowym Komisji Europejskiej

w ramach Programu „Uczenie się przez całe życie”

Tytuł projektu:

Ponadnarodowe staże drogą do profesjonalizmu i mobilności

na europejskim rynku pracy


NICEA

10 czerwca – 1 lipca 2012 r.

Staż zawodowy młodzieży klas gastronomicznych i hotelarskich

Zespołu Szkół nr 1 – Technikum nr 1

w Grodzisku Mazowieckim, ul. Żwirki i Wigury 4

Organizacja Goszcząca:

STOWARZYSZENIE RESTAURATORÓW w Nicei - UNION PATRONALE DES CAFETIERS RESTAURATEURS ET METIERS DE LA NUIT CÔTE D’ AZUR

 

Nicea czeka na wytrwałych !

Wrzesień był dla młodzieży z klas II i III Technikum nr 1 niezwykle gorący i to nie tylko za sprawą fantastycznej, letniej pogody. Nadszedł bowiem moment ostatecznego rozstrzygnięcia, kto w czerwcu 2012 r. uda się do słonecznej Nicei, by odbyć staż zawodowy w tamtejszych hotelach i restauracjach.
Chętnych do przeżycia tej niezapomnianej przygody było bardzo wielu. Do rywalizacji przystąpili zarówno uczniowie z klas hotelarskich, jak i gastronomicznych. Pełne nadziei zmagania trwały od 8 do 14 września.
Kandydaci, pisząc przewidziane projektem testy, prezentowali swoje umiejętności z zakresu języka francuskiego oraz obsługi konsumenta. Uczestniczyli także w rozmowie kwalifikacyjnej, wykazując się wiedzą o Francji oraz predyspozycjami do wzięcia udziału w zagranicznym stażu.
Po kilku dniach, pełnych niepokoju i oczekiwania, komisja kwalifikacyjna wyłoniła 32 uczestników, którzy w wyniku rekrutacji uzyskali największą ilość punktów.

Szczęśliwcy rozpoczną niebawem  obowiązkowe przygotowania do nicejskiego wyjazdu. Aby sprostać stawianym wymaganiom, szybko dostosować się do nowych warunków i otrzymać wysokie oceny od francuskich praktykodawców, wezmą udział w szkoleniach z języka francuskiego, również zawodowego, a także w warsztatach pedagogicznych.
Uczestnicy projektu staną się zatem komunikatywni, by móc porozumiewać się z francuskojęzycznymi opiekunami i klientami, przyjmować i realizować zamówienia, dobrze wykonywać polecenia.
Prawdopodobnie pierwszy raz zetkną się ze zjawiskiem wielowyznaniowości i wielorasowości. Przed wyjazdem wysłuchają więc stosownych prelekcji, mających na celu kształtowanie postawy tolerancji. Przygotowanie pedagogiczne będzie dotyczyć przede wszystkim zasad komunikacji interpersonalnej, sposobów rozwiązywania konfliktów, treningu zachowań asertywnych i radzenia sobie ze stresem.
Młodzież pogłębi także swoją wiedzę na temat Francji i Prowansji, uczestnicząc w zajęciach z przygotowania kulturowego. Pozna tamtejsze tradycje i obyczaje, recepturę dań charakterystycznych dla kuchni francuskiej oraz nawyki żywieniowe. Podczas pobytu w Nicei stażyści odwiedzą okoliczne muzea (np. M. Chagalla, P. Picassa, Oceanograficzne, Perfum, Kulinarne, Szkła Artystycznego)  i wyruszą na spotkanie z wieloma atrakcjami turystycznymi regionu (Cannes, Monaco, Grasse, Biot czy Antibes).
Życzymy zatem wszystkim uczestnikom  wytrwałości w dążeniu do celu.

 

W imieniu zespołu nauczycieli zaangażowanych w prace nad projektem

Anna Wrona

wicedyrektor ZS nr 1 - koordynator projektu

 


Wizyta przygotowawcza - Konkurs 2012 - Czytaj więcej

Dyrektor Generalny CCIFP z wizytą w naszej szkole - Czytaj więcej

Wizyta przygotowawcza - Konkurs 2011 - Czytaj więcej

Z wizytą w Nicei

Partnerzy, współpracujący ze szkołą w ramach Programu Leonardo da Vinci - Czytaj więcej

Program Leonardo da Vinci 2013/2014 - Czytaj więcej

REKRUTACJA - LEONARDO DA VINCI 2013/2014 (staż zawodowy w Nicei) - Czytaj więcej

Program Leonardo da Vinci 2012/2013 - Czytaj więcej

REKRUTACJA - LEONARDO DA VINCI 2012/2013 (staż zawodowy w Nicei) - Czytaj więcej

Program Leonardo da Vinci 2011/2012 - Czytaj więcej

Program Leonardo da Vinci 2009/2010 - Czytaj więcej

Galeria zdjęć z projektu Leonardo da Vinci

 

 

Kształcenie i Szkolenia Zawodowe Akcja 1 Mobilność Edukacyjna

BIP

bip logo


deklaracja dostepnosci 2020

Smacznie, zdrowo i sportowo

Regionalne Podróże Kulinarne 2020

regionalne podroze kulinarne

Kto jest Online

Odwiedza nas 945 gości oraz 0 użytkowników.

Rekrutacja 2021/2022

rekrutacja 2020 2021

Dziennik LIBRUS

librus

Srebrna Szkoła

srebrna tarcza technikum 2018

Nasz kanał na Youtube

Dopalacze kradną życie

Zdrowie i higiena

E-papierosy-profilaktyka

e papierosy

PRO MASOVIA

medal promasovia

Szkoła Zawodowa Najwyższej Jakości

Wiarygodna szkoła

II konkurs literatury rosyjskiej

konkurs literatury rosyjskiej

II POWIATOWY KONKURS WIEDZY HISTORYCZNEJ

Dobry start w zawodzie

Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa

czytelnictwo

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com