W środę – 10 lipca 2013 r. grupa stażystów Programu „Uczenie się przez całe życie” Leonardo da Vinci szlifowała swoje kulinarne umiejętności w warszawskiej restauracji Le Connaisseur, specjalizującej się w kuchni francuskiej. Ćwiczenia prowadził szef kuchni - Luc Dernaucourt, rodowity Francuz, który swoje ogromne doświadczenie zdobywał w wielu wiodących międzynarodowych hotelach i restauracjach na świecie.
W ten sposób uczniowie, którzy niedawno odbyli praktykę zawodową w Nicei przygotowywali się do wzięcia udziału w pokazie kulinarnym, który będzie jedną z atrakcji imprezy 14 lipca 2013 na Francuskiej. Organizatorem uroczystości jest CCIFP Francuska Izba Przemysłowo-Handlowa w Polsce.
Nasi stażyści, bogaci w nicejskie doświadczenia, będą asystować Lucowi Dernaucourt i prezentować swoje umiejętności kulinarne. Zdjęcia do obejrzenia w galerii Leonardo.

W niedzielę – 9 czerwca 2013 r. grupa 32 uczniów Zespołu Szkół nr 1 – Technikum nr 1 rozpoczęła staż zawodowy w restauracjach i hotelach na terenie Nicei. Uczestnicy Programu „Uczenie się przez całe życie” Leonardo da Vinci IVT zdążyli już złożyć wizytę w Szkole Gastronomiczno-Turystyczno-Hotelarskiej Lycée Paul Augier i wysłuchać wykładu dyrektora na temat systemu szkolnego we Francji. Obserwowali pracę francuskich kolegów w pracowniach gastronomicznych. Zobaczyli również przygotowania do praktycznego egzaminu zawodowego z obsługi konsumenta oraz szkolną restaurację pedagogiczną.

Wygraliśmy konkurs - Nicea zdobyta!

Miło nam poinformować o tym, że projekt „Ponadnarodowe staże zawodowe kluczem do świata europejskiej gastronomii i hotelarstwa”, złożony w Konkursie 2013 w ramach Programu „Uczenie się przez całe życie” Leonardo da Vinci IVT znalazł się na 8 miejscu wśród 122 projektów zatwierdzonych do realizacji.
Do Narodowej Agencji wpłynęło 711 wniosków na projekty mobilności, a my jesteśmy w ścisłej czołówce laureatów.
Zatem szansę na spotkanie z kulturą francuską, zdobywanie cennego doświadczenia zawodowego i szkolenie umiejętności językowych będą mieć kolejni uczniowie Zespołu Szkół nr 1 – Technikum nr 1.
Rekrutacja uczestników przewidziana jest na wrzesień 2013 r. Mogą przystąpić do niej uczniowie z klas II i III Technikum nr 1, uczący się języka francuskiego.
Serdecznie zapraszamy!

9 czerwca 2013 r. to dzień wyjazdu 32-osobowej grupy uczestników projektu "Profesjonalizm zawodowy i integracja kulturowa jako efekt ponadnarodowych staży" do słonecznej i przyjaznej nam Nicei.
Na uczniów z klas gastronomicznych i hotelarskich  ZS nr 1 czekają już francuscy praktykodawcy – nicejscy restauratorzy i hotelarze.
Stażyści Programu "Uczenie się przez całe życie" Leonardo da Vinci Mobilność IVT w czasie 3-tygodniowego pobytu na Lazurowym Wybrzeżu będą zdobywać kwalifikacje zawodowe, językowe, kulturowe i społeczne. Znajdą również czas na zwiedzanie Nicei oraz regionu.
Jednym z punktów bogatego programu kulturowego jest Saint-Paul-de-Vence - zabytkowe, otoczone murami, urocze miasteczko  o bogatych tradycjach artystycznych. Charakteryzuje się wąskimi, krętymi uliczkami, licznymi galeriami, a także porośniętymi kwiatami kamiennymi domami. Spacerując po Saint-Paul-de-Vence można podziwiać średniowieczne fortyfikacje miejskie czy romańską kolegiatę. To tutaj artystycznych inspiracji poszukiwali wielcy twórcy - Henri Matisse, Marc Chagall, Pierre-Auguste Renoir.
Nasi stażyści odwiedzą też Antibes, Grasse, Saint-Tropez i Monaco. Czeka więc na nich niezapomniana przygoda.
Szansę na spotkanie z kulturą francuską, zdobywanie cennego doświadczenia zawodowego i szkolenie umiejętności językowych będą mieć również kolejni uczniowie Zespołu Szkół nr 1 – Technikum nr 1. Miło nam bowiem poinformować o tym, że projekt "Ponadnarodowe staże zawodowe kluczem do świata europejskiej gastronomii i hotelarstwa", złożony w Konkursie 2013 w ramach Programu "Uczenie się przez całe życie" Leonardo da Vinci IVT znalazł się na 8 miejscu wśród 122 projektów zatwierdzonych do realizacji.
Do Narodowej Agencji wpłynęło 711 wniosków na projekty mobilności, a my jesteśmy w ścisłej czołówce laureatów.

mgr Anna Wrona
wicedyrektor Zespołu Szkół nr 1
koordynator projektu

9 czerwca 2013 r. to dzień wyjazdu 32-osobowej grupy uczestników projektu "Profesjonalizm zawodowy i integracja kulturowa jako efekt ponadnarodowych" staży do słonecznej i przyjaznej nam Nicei.
Na uczniów z klas gastronomicznych i hotelarskich  ZS nr 1 czekają już francuscy praktykodawcy – nicejscy restauratorzy i hotelarze.

Kształcenie i Szkolenia Zawodowe Akcja 1 Mobilność Edukacyjna

BIP

bip logo


deklaracja dostepnosci 2020

Smacznie, zdrowo i sportowo

Regionalne Podróże Kulinarne 2020

regionalne podroze kulinarne

Kto jest Online

Odwiedza nas 2360 gości oraz 0 użytkowników.

Rekrutacja 2021/2022

rekrutacja 2020 2021

Dziennik LIBRUS

librus

Srebrna Szkoła

srebrna tarcza technikum 2018

Nasz kanał na Youtube

Dopalacze kradną życie

Zdrowie i higiena

E-papierosy-profilaktyka

e papierosy

PRO MASOVIA

medal promasovia

Szkoła Zawodowa Najwyższej Jakości

Wiarygodna szkoła

II konkurs literatury rosyjskiej

konkurs literatury rosyjskiej

II POWIATOWY KONKURS WIEDZY HISTORYCZNEJ

Dobry start w zawodzie

Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa

czytelnictwo

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com