3 czerwca 2015 roku w Zespole Szkół nr 1 odbył się finał konkursu gastronomicznego „KTO JE OWOCE I WARZYWA – TEN ZDROWIE WYGRYWA”, organizowanego w ramach programu edukacyjnego „Trzymaj Formę”. Wzięli w nim udział uczniowie klas V i VI  szkół podstawowych oraz gimnazjalnych.
Organizatorem przedsięwzięcia była Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Grodzisku Mazowieckim,  współorganizatorem -  Zespół Szkół nr 1, zaś partnerami konkursu -  Agencja Rynku Rolnego i Starostwo Powiatu Grodziskiego.
Do finałowej rywalizacji przystąpiło 7 szkół z powiatu grodziskiego. Zadaniem uczestników konkursu było przygotowanie przekąski i deseru. Czas wykonania zadania to 1 h 30 minut. Finalistom służyły pomocą i swoim doświadczeniem uczennice z klasy 2 at Zespołu Szkół nr 1 -  Klaudia Oleszko (stażystka programu Erasmus +), Zuzanna Sajak i Adrianna Olender.   Efekty konkursowych zmagań oceniało jury w składzie:
Przewodniczący: Cezary Skalski - dyrektor Zespołu Szkół nr 1 w Grodzisku Maz.
Członkowie:
- Krzysztof Hortyński - Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Grodzisku Maz.,
- Julita Kaczmarek - nauczyciel przedmiotów zawodowych,
- Katarzyna Wiśniewska -  kierownik szkolenia praktycznego,
- Anna Bogdan – Agencja Rynku Rolnego,
- Marlena Skorupka-Dziedzic - WSSE w Warszawie (kierownik Oddziału Promocji Zdrowia).
Ocenie w skali od 1 do 6 pkt. poddano przygotowane dania ze względu na  zawartość składników odżywczych i kalorycznych, dobór składników, kreatywność, sposób podania, czytelność i opracowanie graficzne przepisów.  
W konkursie zwyciężyli:
I miejsce - Katarzyna Rylska i Natalia Jałowiecka (Gimnazjum im. Józefa Chełmońskiego w Józefinie)
Deser: „Jogurtowe kiwi”
Przekąska: „Łódeczki z cykorii”
II miejsce - Aleksandra Zygier i Agata Kupisz (Szkoła Podstawowa im. dra Mateusza Chełmońskiego w Adamowiźnie)
Deser: „Zdrowe babeczki na młodość”
Przekąska: „Faszerowane ogórki”
III miejsce - Julia Jancik i Maria Majchrzyk (Szkoła Podstawowa w Zespole Szkół im. Ks. Jana Twardowskiego w Bożej Woli)
Deser: „Owocowe tiramisu”
Przekąska: „Szaszłyki”
Wyróżnienie -  Olek Zołotoćkyj i Sandra Pomarańska (Szkoła Podstawowa w Zespole Szkół im. Ks. Jana Twardowskiego w Bożej Woli)
Deser: „Truskawkowa eksplozja”
Przekąska: „Pomidory faszerowane muszelkami”.
Uczestnikom konkursu ze Szkoły Podstawowej w Bożej Woli przyznano „Nagrodę Dyrektora Zespołu Szkół nr 1 w Grodzisku Mazowieckim” dla wyróżniającego się zespołu pod kątem stroju, higieny pracy i utrzymywania w czystości stanowiska pracy.

Kształcenie i Szkolenia Zawodowe Akcja 1 Mobilność Edukacyjna

BIP

bip logo


deklaracja dostepnosci 2020

Smacznie, zdrowo i sportowo

Regionalne Podróże Kulinarne 2020

regionalne podroze kulinarne

Kto jest Online

Odwiedza nas 2675 gości oraz 0 użytkowników.

Rekrutacja 2021/2022

rekrutacja 2020 2021

Dziennik LIBRUS

librus

Srebrna Szkoła

srebrna tarcza technikum 2018

Nasz kanał na Youtube

Dopalacze kradną życie

Zdrowie i higiena

E-papierosy-profilaktyka

e papierosy

PRO MASOVIA

medal promasovia

Szkoła Zawodowa Najwyższej Jakości

Wiarygodna szkoła

II konkurs literatury rosyjskiej

konkurs literatury rosyjskiej

II POWIATOWY KONKURS WIEDZY HISTORYCZNEJ

Dobry start w zawodzie

Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa

czytelnictwo

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com