Polsko-francuskie certyfikaty oraz dokumenty Europass Mobilność, potwierdzające informacje na temat wiedzy i kwalifikacji otrzymali uczniowie grodziskiego Zespołu Szkół nr 1, korzy brali udział w projekcie "Gastronomia i hotelarstwo drogą do sukcesu zawodowego w zjednoczonej Europie. Czytaj więcej
Tarta Tropézienne - świeża lub zmrożona - stała się symbolem Saint-Tropez i podbiła serca smakoszy na całym świecie. Francuski rarytas jest oryginalnym połączeniem ciasta drożdżowego (typu brioche) z kremem budyniowym i maślanym. Czytaj więcej
Zespół Szkół nr 1 - Technikum nr 1 w Grodzisku Mazowieckim od sześciu lat z sukcesem realizuje projekty mobilności przeznaczone dla młodzieży z klas gastronomicznych i hotelarskich. Do tej pory w ramach programu "Uczenie się przez całe życie" Leonardo da Vinci IVT na staż zawodowy we Francji wyjechało 128 uczniów z tej szkoły. Czytaj więcej
Zapraszamy do przeczytania artykułu autorstwa Rafała Boruca, zamieszczonego w Poradniku Restauratora (marzec 2015). Czytaj artykuł
Technikum nr 1 w Zespole Szkół nr 1 w Grodzisku Mazowieckim uhonorowany brązowym znakiem jakości (brązową tarczą) w ogólnopolskim rankingu edukacyjnym miesięcznika "Perspektywy", który klasyfikuje najlepsze Technika i Licea Ogólnokształcące w Polsce.
Technikum nr 1 w Zespole Szkół nr 1 zajęło 18 miejsce w rankingu Techników województwa mazowieckiego otrzymując brązowy znak jakości.
Technikum w Zespole Szkół Technicznych i Licealnych w rankingu wojewódzkim zajęło 39 miejsce, a Technikum w Zespole Szkół nr 2 im. gen. Józefa Bema w Milanówku 86 miejsce w rankingu wojewódzkim.
Na mazowieckiej liście znalazły się również Licea Ogólnokształcące z terenu Powiatu Grodziskiego.
Zapraszamy do przeczytania artykułu autorstwa koordynatora projektów Leonardo da Vinci w Zespole Szkół nr 1, zamieszczonego na łamach „Przeglądu Gastronomicznego” (grudzień 2014). Czytaj artykuł
Odwiedza nas 233 gości oraz 0 użytkowników.