Miło nam poinformować o tym, że projekt mobilności o tytule „Poznajemy świat od kuchni – staż zawodowy uczniów z klas gastronomicznych i hotelarskich”, opracowany przez ZS nr 1 w Grodzisku Mazowieckim wygrał zaciętą konkursową rywalizację i otrzymał dofinansowanie po zaakceptowaniu wniosku przez Narodową Agencję Programu Erasmus + (SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1, MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA). To już 11-te przedsięwzięcie tego typu, wdrażane przez ZS nr 1 razem z francuskim partnerem - UNION PATRONALE DES CAFETIERS RESTAURATEURS ET METIERS DE LA NUIT CÔTE D’AZUR (Stowarzyszeniem Restauratorów z siedzibą w Nicei), przy wsparciu Honorowego Konsulu RP w Nicei – W. Forkasiewicza oraz Prezesa Azur Club France–Pologne – J. Forkasiewicz. Do tej pory zawodowy staż w nicejskich restauracjach i hotelach odbyło 320 praktykantów z naszej szkoły.
Projekt jest adresowany do uczniów z klas II i III, kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik hotelarstwa, uczących się planowo w szkole języka francuskiego.
Czas trwania projektu: 1.IX.2020 r. - 31.VIII.2021 r.
Planowany termin wyjazdu stażowego: 12.IV. 2021. – 26.IV.2021.
TERMIN REKRUTACJII tydzień września 2020 r.

 

Rekrutacja

Miło nam poinformować o tym, że projekt mobilności o tytule „Poznajemy świat od kuchni – staż zawodowy uczniów z klas gastronomicznych i hotelarskich”, opracowany przez ZS nr 1 w Grodzisku Mazowieckim wygrał zaciętą konkursową rywalizację i otrzymał dofinansowanie po zaakceptowaniu wniosku przez Narodową Agencję Programu Erasmus + (SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1, MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA). To już 11-te przedsięwzięcie tego typu, wdrażane przez ZS nr 1 razem z francuskim partnerem - UNION PATRONALE DES CAFETIERS RESTAURATEURS ET METIERS DE LA NUIT CÔTE D’AZUR (Stowarzyszeniem Restauratorów z siedzibą w Nicei), przy wsparciu Honorowego Konsulu RP w Nicei – W. Forkasiewicza oraz Prezesa Azur Club France–Pologne – J. Forkasiewicz. Do tej pory zawodowy staż w nicejskich restauracjach i hotelach odbyło 320 praktykantów z naszej szkoły.
Projekt jest adresowany do uczniów z klas II i III, kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik hotelarstwa, uczących się planowo w szkole języka francuskiego.
Czas trwania projektu: 1.IX.2020 r. - 31.VIII.2021 r.
Planowany termin wyjazdu stażowego: 12.IV. 2021. – 26.IV.2021.
TERMIN REKRUTACJII tydzień września 2020 r.

Nasze francuskie inspiracje

Nasze reklamowe gadżety

Integracja

Fabryka słodyczy Florian

Dzień kuchni polskiej w miejscach stażu


Program kulturowy - Nicea, Monaco, Cannes

ERASMUS+ Nicea 2020 - w miejscach stażu

UPOWSZECHNIANIE - obsługa konsumenta podczas szkolnej wigilii

UPOWSZECHNIANIE - Konkurs "MAGIA SŁODKICH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA"

UPOWSZECHNIANIE - Christian Vinciguerra z Carros warsztaty piekarnicze

UPOWSZECHNIANIE - warsztaty kulinarne z Bartkiem Adamskim KUPUJ I GOTUJ Z POLSKĄ WIEPRZOWINĄ

UPOWSZECHNIANIE - OGRODY INTEGRACJI

UPOWSZECHNIANIE - obsługa konsumenta podczas Dnia Edukacji Narodowej

ERASMUS+ Nicea 2020 - uczestnicy projektu


Rekrutacja uczestników: pierwszy tydzień września 2019

  • test z języka francuskiego
  • test z przedmiotów zawodowych
  • rozmowa kwalifikacyjna

KRYTERIA REKRUTACYJNE:

  • Zainteresowanie planowanym stażem
  • Umiejętność wykazania się teoretyczną wiedzą fachową
  • Poziom opanowania języka francuskiego
  • Średnia ocena z przedmiotów zawodowych po II półroczu 2018/19
  • Ocena zachowania
  • Sytuacja materialna i rodzinna
  • Zapewnienie równych szans dziewczętom i chłopcom

 

Zagadnienia rekrutacyjne - kliknij i pobierz

Miło nam poinformować o tym, że projekt mobilności o tytule "Zagraniczny staż zawodowy skutecznym sposobem na poznanie świata gastronomii i hotelarstwa", opracowany przez ZS nr 1 w Grodzisku Mazowieckim wygrał zaciętą konkursową rywalizację i otrzymał dofinansowanie po zaakceptowaniu wniosku przez Narodową Agencję Programu Erasmus + (SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1, MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA). Złożony wniosek uzyskał łącznie 100 punktów na 100 punktów możliwych.
To już 10-te, jubileuszowe przedsięwzięcie tego typu, wdrażane przez ZS nr 1 razem z francuskim partnerem - UNION PATRONALE DES CAFETIERS RESTAURATEURS ET METIERS DE LA NUIT CÔTE D’AZUR (Stowarzyszeniem Restauratorów z siedzibą w Nicei), przy wsparciu Honorowego Konsulu RP w Nicei – W. Forkasiewicza oraz Prezesa Azur Club France–Pologne – J. Forkasiewicz. Do tej pory zawodowy staż w nicejskich restauracjach i hotelach odbyło 288 praktykantów z naszej szkoły.
Projekt jest adresowany do uczniów z klas II i III, kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik hotelarstwa, uczących się języka francuskiego.

Czas trwania projektu:1.IX.2019 r. - 31.VIII.2020 r.
Planowany termin wyjazdu stażowego: 27.I. 2020. – 10.II.2020.

 

Erasmus+ Pod Honorowym Patronatem Burmistrza Grodziska Mazowieckiego

Portal NewsGastro.pl pisze o nas

LES POLONAIS SUR LA CÔTE D’AZURE

Hôtel L'Oasis notre lieu de stage

Nos inspirations culinaires françaises

Stażyści w gazecie NICE MATIN

Zapach francuskiego pieczywa

Polacy na Lazurowym Wybrzeżu

Wybitny Polak we Francji

Auguste Escoffier - KUCHARZ KRÓLÓW I KRÓL KUCHARZY

Hotel Le Méridien

Hôtel Kyriad Nice - Stade

Łączy nas kuchnia

Hôtel L'Oasis

Służba pięter

Śniadanie francuskie

Croissanty

Warsztaty z francuskim mistrzem piekarniczego fachu

Państwo Forkasiewiczowie laureatami konkursu "Wybitny Polak we Francji"

Rekrutacja

Galeria projektu

galeria nicea 2019 2020

Miło nam poinformować o tym, że projekt mobilności o tytule "Zagraniczny staż zawodowy skutecznym sposobem na poznanie świata gastronomii i hotelarstwa", opracowany przez ZS nr 1 w Grodzisku Mazowieckim wygrał zaciętą konkursową rywalizację i otrzymał dofinansowanie po zaakceptowaniu wniosku przez Narodową Agencję Programu Erasmus + (SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1, MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA). Złożony wniosek uzyskał łącznie 100 punktów na 100 punktów możliwych.  

To już 10-te, jubileuszowe przedsięwzięcie tego typu, wdrażane przez ZS nr 1 razem z francuskim partnerem - UNION PATRONALE DES CAFETIERS RESTAURATEURS ET METIERS DE LA NUIT CÔTE D’AZUR (Stowarzyszeniem Restauratorów z siedzibą w Nicei), przy wsparciu Honorowego Konsulu RP w Nicei – W. Forkasiewicza oraz Prezesa Azur Club France–Pologne – J. Forkasiewicz. Do tej pory zawodowy staż w nicejskich restauracjach i hotelach odbyło 288 praktykantów z naszej szkoły.

Projekt jest adresowany do uczniów z klas II i III, kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik hotelarstwa, uczących się języka francuskiego.

Czas trwania projektu:1.IX.2019 r. - 31.VIII.2020 r.
Planowany termin wyjazdu stażowego: 27.I. 2020. – 10.II.2020.

Miejsce stażu: restauracje i hotele w Nicei.

27 marca 2019 r. w Zespole Szkół im. Michała Konarskiego w Warszawie odbył się międzyszkolny konkurs hotelarski "Zostań mistrzem hotelarstwa". Naszą szkołę reprezentowały Klaudia Wróbel i Justyna Tryniszewska z klasy 3ht – stażystki projektu "Gastronomia i hotelarstwo nie znają granic" realizowanego w ramach Programu Erasmus+ sektor Kształcenie i Szkolenia Zawodowe, Akcja 1, Mobilność Edukacyjna, które zajęły 1 miejsce.
Uczennice w lutym 2019 r. odbyły staż zawodowy w nicejskich hotelach Le Méridien i Campanile Nice Aéroport, co było możliwe dzięki współpracy z organizacją goszczącą - UNION PATRONALE DES CAFETIERS RESTAURATEURS ET METIERS DE LA NUIT CÔTE D’AZUR z Przewodniczącym Hubertem Boivin oraz Honorowym Konsulem RP w Nicei – Wiesławem M. Forkasiewiczem i Prezesem Stowarzyszenia AZUR CLUB FRANCE – POLOGNE – Jolantą Forkasiewicz.
Konkurs składał się z dwóch części: etap I - test pisemny, zawierający 25 pytań; etap II - obsługa gościa w restauracji hotelowej, obsługa gościa w jednostce mieszkalnej z wykorzystaniem terminów i zwrotów w języku obcym, rozróżnianie rodzajów jednostek mieszkalnych, ich wyposażenie.
Serdecznie gratulujemy! Niech odniesiony sukces zachęci do kontynuowania pracy nad zawodowym rozwojem, stanie się inspiracją do dalszego działania i przyczyni się do utwierdzenia w przekonaniu, że decyzja, dotycząca wyboru zawodu okazała się słuszna.

 

„Projekt współfinansowany w ramach programu Unii Europejskiej Erasmus+”
„Komisja Europejska oraz Narodowa Agencja Programu Erasmus+ nie ponoszą odpowiedzialności za umieszczoną zawartość merytoryczną”

Kształcenie i Szkolenia Zawodowe Akcja 1 Mobilność Edukacyjna

BIP

bip logo


deklaracja dostepnosci 2020

Smacznie, zdrowo i sportowo

Regionalne Podróże Kulinarne 2020

regionalne podroze kulinarne

Kto jest Online

Odwiedza nas 2172 gości oraz 0 użytkowników.

Rekrutacja 2021/2022

rekrutacja 2020 2021

Dziennik LIBRUS

librus

Srebrna Szkoła

srebrna tarcza technikum 2018

Nasz kanał na Youtube

Dopalacze kradną życie

Zdrowie i higiena

E-papierosy-profilaktyka

e papierosy

PRO MASOVIA

medal promasovia

Szkoła Zawodowa Najwyższej Jakości

Wiarygodna szkoła

II konkurs literatury rosyjskiej

konkurs literatury rosyjskiej

II POWIATOWY KONKURS WIEDZY HISTORYCZNEJ

Dobry start w zawodzie

Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa

czytelnictwo

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com