Zagadnienia rekrutacyjne:
Miło nam poinformować o tym, że projekt mobilności o tytule „Poznajemy świat od kuchni – staż zawodowy uczniów z klas gastronomicznych i hotelarskich”, opracowany przez ZS nr 1 w Grodzisku Mazowieckim wygrał zaciętą konkursową rywalizację i otrzymał dofinansowanie po zaakceptowaniu wniosku przez Narodową Agencję Programu Erasmus + (SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1, MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA). To już 11-te przedsięwzięcie tego typu, wdrażane przez ZS nr 1 razem z francuskim partnerem - UNION PATRONALE DES CAFETIERS RESTAURATEURS ET METIERS DE LA NUIT CÔTE D’AZUR (Stowarzyszeniem Restauratorów z siedzibą w Nicei), przy wsparciu Honorowego Konsulu RP w Nicei – W. Forkasiewicza oraz Prezesa Azur Club France–Pologne – J. Forkasiewicz. Do tej pory zawodowy staż w nicejskich restauracjach i hotelach odbyło 320 praktykantów z naszej szkoły.
Projekt jest adresowany do uczniów z klas II i III, kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik hotelarstwa, uczących się planowo w szkole języka francuskiego.
Czas trwania projektu: 1.IX.2020 r. - 31.VIII.2021 r.
Planowany termin wyjazdu stażowego: 12.IV. 2021. – 26.IV.2021.
TERMIN REKRUTACJI – I tydzień września 2020 r.
Miło nam poinformować o tym, że projekt mobilności o tytule „Poznajemy świat od kuchni – staż zawodowy uczniów z klas gastronomicznych i hotelarskich”, opracowany przez ZS nr 1 w Grodzisku Mazowieckim wygrał zaciętą konkursową rywalizację i otrzymał dofinansowanie po zaakceptowaniu wniosku przez Narodową Agencję Programu Erasmus + (SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1, MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA). To już 11-te przedsięwzięcie tego typu, wdrażane przez ZS nr 1 razem z francuskim partnerem - UNION PATRONALE DES CAFETIERS RESTAURATEURS ET METIERS DE LA NUIT CÔTE D’AZUR (Stowarzyszeniem Restauratorów z siedzibą w Nicei), przy wsparciu Honorowego Konsulu RP w Nicei – W. Forkasiewicza oraz Prezesa Azur Club France–Pologne – J. Forkasiewicz. Do tej pory zawodowy staż w nicejskich restauracjach i hotelach odbyło 320 praktykantów z naszej szkoły.
Projekt jest adresowany do uczniów z klas II i III, kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik hotelarstwa, uczących się planowo w szkole języka francuskiego.
Czas trwania projektu: 1.IX.2020 r. - 31.VIII.2021 r.
Planowany termin wyjazdu stażowego: 12.IV. 2021. – 26.IV.2021.
TERMIN REKRUTACJI – I tydzień września 2020 r.
Nasze francuskie inspiracje
Nasze reklamowe gadżety
Integracja
Fabryka słodyczy Florian
Dzień kuchni polskiej w miejscach stażu
Program kulturowy - Nicea, Monaco, Cannes
ERASMUS+ Nicea 2020 - w miejscach stażu
UPOWSZECHNIANIE - obsługa konsumenta podczas szkolnej wigilii
UPOWSZECHNIANIE - Konkurs "MAGIA SŁODKICH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA"
UPOWSZECHNIANIE - Christian Vinciguerra z Carros warsztaty piekarnicze
UPOWSZECHNIANIE - warsztaty kulinarne z Bartkiem Adamskim KUPUJ I GOTUJ Z POLSKĄ WIEPRZOWINĄ
UPOWSZECHNIANIE - OGRODY INTEGRACJI
UPOWSZECHNIANIE - obsługa konsumenta podczas Dnia Edukacji Narodowej
ERASMUS+ Nicea 2020 - uczestnicy projektu
Rekrutacja uczestników: pierwszy tydzień września 2019
KRYTERIA REKRUTACYJNE:
Miło nam poinformować o tym, że projekt mobilności o tytule "Zagraniczny staż zawodowy skutecznym sposobem na poznanie świata gastronomii i hotelarstwa", opracowany przez ZS nr 1 w Grodzisku Mazowieckim wygrał zaciętą konkursową rywalizację i otrzymał dofinansowanie po zaakceptowaniu wniosku przez Narodową Agencję Programu Erasmus + (SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1, MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA). Złożony wniosek uzyskał łącznie 100 punktów na 100 punktów możliwych.
To już 10-te, jubileuszowe przedsięwzięcie tego typu, wdrażane przez ZS nr 1 razem z francuskim partnerem - UNION PATRONALE DES CAFETIERS RESTAURATEURS ET METIERS DE LA NUIT CÔTE D’AZUR (Stowarzyszeniem Restauratorów z siedzibą w Nicei), przy wsparciu Honorowego Konsulu RP w Nicei – W. Forkasiewicza oraz Prezesa Azur Club France–Pologne – J. Forkasiewicz. Do tej pory zawodowy staż w nicejskich restauracjach i hotelach odbyło 288 praktykantów z naszej szkoły.
Projekt jest adresowany do uczniów z klas II i III, kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik hotelarstwa, uczących się języka francuskiego.
Czas trwania projektu:1.IX.2019 r. - 31.VIII.2020 r.
Planowany termin wyjazdu stażowego: 27.I. 2020. – 10.II.2020.
Erasmus+ Pod Honorowym Patronatem Burmistrza Grodziska Mazowieckiego
Portal NewsGastro.pl pisze o nas
LES POLONAIS SUR LA CÔTE D’AZURE
Hôtel L'Oasis notre lieu de stage
Nos inspirations culinaires françaises
Auguste Escoffier - KUCHARZ KRÓLÓW I KRÓL KUCHARZY
Warsztaty z francuskim mistrzem piekarniczego fachu
Państwo Forkasiewiczowie laureatami konkursu "Wybitny Polak we Francji"
Miło nam poinformować o tym, że projekt mobilności o tytule "Zagraniczny staż zawodowy skutecznym sposobem na poznanie świata gastronomii i hotelarstwa", opracowany przez ZS nr 1 w Grodzisku Mazowieckim wygrał zaciętą konkursową rywalizację i otrzymał dofinansowanie po zaakceptowaniu wniosku przez Narodową Agencję Programu Erasmus + (SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1, MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA). Złożony wniosek uzyskał łącznie 100 punktów na 100 punktów możliwych.
To już 10-te, jubileuszowe przedsięwzięcie tego typu, wdrażane przez ZS nr 1 razem z francuskim partnerem - UNION PATRONALE DES CAFETIERS RESTAURATEURS ET METIERS DE LA NUIT CÔTE D’AZUR (Stowarzyszeniem Restauratorów z siedzibą w Nicei), przy wsparciu Honorowego Konsulu RP w Nicei – W. Forkasiewicza oraz Prezesa Azur Club France–Pologne – J. Forkasiewicz. Do tej pory zawodowy staż w nicejskich restauracjach i hotelach odbyło 288 praktykantów z naszej szkoły.
Projekt jest adresowany do uczniów z klas II i III, kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik hotelarstwa, uczących się języka francuskiego.
Czas trwania projektu:1.IX.2019 r. - 31.VIII.2020 r.
Planowany termin wyjazdu stażowego: 27.I. 2020. – 10.II.2020.
Miejsce stażu: restauracje i hotele w Nicei.
27 marca 2019 r. w Zespole Szkół im. Michała Konarskiego w Warszawie odbył się międzyszkolny konkurs hotelarski "Zostań mistrzem hotelarstwa". Naszą szkołę reprezentowały Klaudia Wróbel i Justyna Tryniszewska z klasy 3ht – stażystki projektu "Gastronomia i hotelarstwo nie znają granic" realizowanego w ramach Programu Erasmus+ sektor Kształcenie i Szkolenia Zawodowe, Akcja 1, Mobilność Edukacyjna, które zajęły 1 miejsce.
Uczennice w lutym 2019 r. odbyły staż zawodowy w nicejskich hotelach Le Méridien i Campanile Nice Aéroport, co było możliwe dzięki współpracy z organizacją goszczącą - UNION PATRONALE DES CAFETIERS RESTAURATEURS ET METIERS DE LA NUIT CÔTE D’AZUR z Przewodniczącym Hubertem Boivin oraz Honorowym Konsulem RP w Nicei – Wiesławem M. Forkasiewiczem i Prezesem Stowarzyszenia AZUR CLUB FRANCE – POLOGNE – Jolantą Forkasiewicz.
Konkurs składał się z dwóch części: etap I - test pisemny, zawierający 25 pytań; etap II - obsługa gościa w restauracji hotelowej, obsługa gościa w jednostce mieszkalnej z wykorzystaniem terminów i zwrotów w języku obcym, rozróżnianie rodzajów jednostek mieszkalnych, ich wyposażenie.
Serdecznie gratulujemy! Niech odniesiony sukces zachęci do kontynuowania pracy nad zawodowym rozwojem, stanie się inspiracją do dalszego działania i przyczyni się do utwierdzenia w przekonaniu, że decyzja, dotycząca wyboru zawodu okazała się słuszna.
„Projekt współfinansowany w ramach programu Unii Europejskiej Erasmus+”
„Komisja Europejska oraz Narodowa Agencja Programu Erasmus+ nie ponoszą odpowiedzialności za umieszczoną zawartość merytoryczną”
Odwiedza nas 2172 gości oraz 0 użytkowników.