20 kwietnia 2018r. w Zespole Szkół nr 1 w Grodzisku Mazowieckim odbył się finał II Regionalnego Konkursu Gastronomicznego „REGIONALNE PODRÓŻE KULINARNE 2018”.
Uczestnicy to uczniowie z województwa mazowieckiego, łódzkiego i podlaskiego.
Tematem przewodnim konkursu kulinarnego było zastosowanie mięsa z kaczki w kuchni różnych regionów Polski. Uczestników zobowiązano do wykorzystania w proponowanej potrawie surowców/półproduktów takich jak pierś z kaczki, kapusta kiszona, jabłko, mąka gryczana.
Celem organizowanego konkursu było, m.in. rozbudzanie inicjatywy, pomysłowości i kreatywności uczniów szkół gastronomicznych, propagowanie regionalnych tradycji kulinarnych i promowanie utalentowanych uczniów oraz integracja szkół, kształcących w zawodach gastronomicznych.
Patronat honorowy nad konkursem objęli: Mazowiecki Kurator Oświaty, Marszałek Województwa Mazowieckiego, Starosta Grodziski i Burmistrz Grodziska Mazowieckiego.

Kształcenie i Szkolenia Zawodowe Akcja 1 Mobilność Edukacyjna

BIP

bip logo


deklaracja dostepnosci 2020

Smacznie, zdrowo i sportowo

Regionalne Podróże Kulinarne 2020

regionalne podroze kulinarne

Kto jest Online

Odwiedza nas 985 gości oraz 0 użytkowników.

Rekrutacja 2021/2022

rekrutacja 2020 2021

Dziennik LIBRUS

librus

Srebrna Szkoła

srebrna tarcza technikum 2018

Nasz kanał na Youtube

Dopalacze kradną życie

Zdrowie i higiena

E-papierosy-profilaktyka

e papierosy

PRO MASOVIA

medal promasovia

Szkoła Zawodowa Najwyższej Jakości

Wiarygodna szkoła

II konkurs literatury rosyjskiej

konkurs literatury rosyjskiej

II POWIATOWY KONKURS WIEDZY HISTORYCZNEJ

Dobry start w zawodzie

Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa

czytelnictwo

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com