Miło nam poinformować o tym, że projekt mobilności opracowany przez Zespół Szkół nr 1 w Grodzisku Mazowieckim otrzymał dofinansowanie po zaakceptowaniu wniosku przez Narodową Agencję Programu Erasmus + (SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1. MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA).
W wyniku realizacji projektu „Gastronomia i hotelarstwo w wymiarze europejskim – nasza pasja i zawód” uczniowie z klas gastronomicznych i hotelarskich ZS nr 1 – Technikum nr 1 będą odbywać 2-tygodniowy zagraniczny staż zawodowy w restauracjach i hotelach na terenie Nicei, dzięki któremu uzyskają kwalifikacje zawodowe, językowe, kulturowe i społeczne zgodnie z ideą ECVET (Europejskiego Systemu Transferu Osiągnięć w Kształceniu i Szkoleniu Zawodowym, który ma służyć zwiększeniu przejrzystości i porównywalności kwalifikacji). Złożony wniosek uzyskał łącznie 99,5 punktów na 100 punktów możliwych.
Czas trwania projektu:1.IX.2016 r. - 31.VIII.2017 r.
Staż zawodowy w restauracjach i hotelach na terenie Nicei: 31.I.–11.II.2017 r.
Odznaczenie Konsula Honorowego Wiesława Forkasiewicza
Certyfikaty dla stażystów ERASMUS+
Pochwała Kuchni Francuskiej w Grodzisku Mazowieckim. Przyjemności Stołu
Stażyści Erasmus+ w Przeglądzie Gastronomicznym Nr 5/17. "Nicea pachnąca mimozą"
Stażyści Erasmus+ w gazecie NICE MATIN (luty 2017)
Medal PRO MASOVIA dla naszych Przyjaciół z Nicei
Certyfikaty dla stażystów ERASMUS+
Erasmus+ 2016-17 dobrą praktyką
Nicea czeka na stażystów Programu Erasmus+