Zagadnienia rekrutacyjne:
Miło nam poinformować o tym, że projekt mobilności o tytule „Poznajemy świat od kuchni – staż zawodowy uczniów z klas gastronomicznych i hotelarskich”, opracowany przez ZS nr 1 w Grodzisku Mazowieckim wygrał zaciętą konkursową rywalizację i otrzymał dofinansowanie po zaakceptowaniu wniosku przez Narodową Agencję Programu Erasmus + (SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1, MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA). To już 11-te przedsięwzięcie tego typu, wdrażane przez ZS nr 1 razem z francuskim partnerem - UNION PATRONALE DES CAFETIERS RESTAURATEURS ET METIERS DE LA NUIT CÔTE D’AZUR (Stowarzyszeniem Restauratorów z siedzibą w Nicei), przy wsparciu Honorowego Konsulu RP w Nicei – W. Forkasiewicza oraz Prezesa Azur Club France–Pologne – J. Forkasiewicz. Do tej pory zawodowy staż w nicejskich restauracjach i hotelach odbyło 320 praktykantów z naszej szkoły.
Projekt jest adresowany do uczniów z klas II i III, kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik hotelarstwa, uczących się planowo w szkole języka francuskiego.
Czas trwania projektu: 1.IX.2020 r. - 31.VIII.2021 r.
Planowany termin wyjazdu stażowego: 12.IV. 2021. – 26.IV.2021.
TERMIN REKRUTACJI – I tydzień września 2020 r.
Miło nam poinformować o tym, że projekt mobilności o tytule „Poznajemy świat od kuchni – staż zawodowy uczniów z klas gastronomicznych i hotelarskich”, opracowany przez ZS nr 1 w Grodzisku Mazowieckim wygrał zaciętą konkursową rywalizację i otrzymał dofinansowanie po zaakceptowaniu wniosku przez Narodową Agencję Programu Erasmus + (SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1, MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA). To już 11-te przedsięwzięcie tego typu, wdrażane przez ZS nr 1 razem z francuskim partnerem - UNION PATRONALE DES CAFETIERS RESTAURATEURS ET METIERS DE LA NUIT CÔTE D’AZUR (Stowarzyszeniem Restauratorów z siedzibą w Nicei), przy wsparciu Honorowego Konsulu RP w Nicei – W. Forkasiewicza oraz Prezesa Azur Club France–Pologne – J. Forkasiewicz. Do tej pory zawodowy staż w nicejskich restauracjach i hotelach odbyło 320 praktykantów z naszej szkoły.
Projekt jest adresowany do uczniów z klas II i III, kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik hotelarstwa, uczących się planowo w szkole języka francuskiego.
Czas trwania projektu: 1.IX.2020 r. - 31.VIII.2021 r.
Planowany termin wyjazdu stażowego: 12.IV. 2021. – 26.IV.2021.
TERMIN REKRUTACJI – I tydzień września 2020 r.
Nasze francuskie inspiracje
Nasze reklamowe gadżety
Integracja
Fabryka słodyczy Florian
Dzień kuchni polskiej w miejscach stażu
Program kulturowy - Nicea, Monaco, Cannes
ERASMUS+ Nicea 2020 - w miejscach stażu
UPOWSZECHNIANIE - obsługa konsumenta podczas szkolnej wigilii
UPOWSZECHNIANIE - Konkurs "MAGIA SŁODKICH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA"
UPOWSZECHNIANIE - Christian Vinciguerra z Carros warsztaty piekarnicze
UPOWSZECHNIANIE - warsztaty kulinarne z Bartkiem Adamskim KUPUJ I GOTUJ Z POLSKĄ WIEPRZOWINĄ
UPOWSZECHNIANIE - OGRODY INTEGRACJI
UPOWSZECHNIANIE - obsługa konsumenta podczas Dnia Edukacji Narodowej
ERASMUS+ Nicea 2020 - uczestnicy projektu
Rekrutacja uczestników: pierwszy tydzień września 2019
KRYTERIA REKRUTACYJNE:
Odwiedza nas 875 gości oraz 0 użytkowników.