W dniu 18 listopada 2016 roku uczniowie naszej szkoły wzięli udział w finale jednego z najbardziej prestiżowych konkursów gastronomicznych w Polsce. Konkurs „Kuchnia Polska na Mazowszu 2016” organizowany jest w Warszawie, w Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych przy ul. Komorskiej. Celem konkursu jest propagowanie i kultywowanie polskich tradycji kulinarnych, doskonalenie umiejętności, pomysłowości i kreatywności uczniów szkół gastronomicznych. Nieodłącznym elementem rywalizacji są również zagadnienia dotyczące profesjonalnej obsługi konsumenta. W VIII edycji konkursu, tradycyjnie wzięli udział uczniowie Technikum nr 1. W konkursie kulinarnym rywalizowały uczennice klasy III bt: Sandra Więckowska i Natalia Sypniewska, które przygotowywały cztery porcje zakąski gorącej (tiflele z dorsza w trzech odsłonach) oraz cztery porcje dania ​głównego (kurczak z różanej zagrody).

W konkursie kelnerskim wziął udział Joel Zawadzki, również z klasy III bt. W tej części konkursu uczniowie rozwiązywali teoretyczny test wiedzy zawodowej, proponowali nakrycia stołów (klasyczne oraz improstyl) oraz przygotowywali zadanie specjalne: shake na bazie liścia kapusty.
Uczestnikom finałowych zmagań serdecznie gratulujemy.

Kształcenie i Szkolenia Zawodowe Akcja 1 Mobilność Edukacyjna

BIP

bip logo


deklaracja dostepnosci 2020

Smacznie, zdrowo i sportowo

Regionalne Podróże Kulinarne 2020

regionalne podroze kulinarne

Kto jest Online

Odwiedza nas 1930 gości oraz 0 użytkowników.

Rekrutacja 2021/2022

rekrutacja 2020 2021

Dziennik LIBRUS

librus

Srebrna Szkoła

srebrna tarcza technikum 2018

Nasz kanał na Youtube

Dopalacze kradną życie

Zdrowie i higiena

E-papierosy-profilaktyka

e papierosy

PRO MASOVIA

medal promasovia

Szkoła Zawodowa Najwyższej Jakości

Wiarygodna szkoła

II konkurs literatury rosyjskiej

konkurs literatury rosyjskiej

II POWIATOWY KONKURS WIEDZY HISTORYCZNEJ

Dobry start w zawodzie

Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa

czytelnictwo

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com