Miło nam poinformować o tym, że projekt mobilności opracowany przez Zespół Szkół nr 1 w Grodzisku Mazowieckim otrzymał dofinansowanie po zaakceptowaniu wniosku przez Narodową Agencję Programu Erasmus + (SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1. MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA).
W wyniku realizacji projektu „Gastronomia i hotelarstwo w wymiarze europejskim – nasza pasja i zawód” uczniowie z klas gastronomicznych i hotelarskich ZS nr 1 – Technikum nr 1 będą odbywać 2-tygodniowy zagraniczny staż zawodowy w restauracjach i hotelach na terenie Nicei, dzięki któremu uzyskają kwalifikacje zawodowe, językowe, kulturowe i społeczne zgodnie z ideą ECVET (Europejskiego Systemu Transferu Osiągnięć w Kształceniu i Szkoleniu Zawodowym, który ma służyć zwiększeniu przejrzystości i porównywalności kwalifikacji). Złożony wniosek uzyskał łącznie 99,5 punktów na 100 punktów możliwych.
Czas trwania projektu:1.IX.2016 r. - 31.VIII.2017 r.
Staż zawodowy w restauracjach i hotelach na terenie Nicei: 31.I.–11.II.2017 r.
Odznaczenie Konsula Honorowego Wiesława Forkasiewicza
Certyfikaty dla stażystów ERASMUS+
Pochwała Kuchni Francuskiej w Grodzisku Mazowieckim. Przyjemności Stołu
Stażyści Erasmus+ w Przeglądzie Gastronomicznym Nr 5/17. "Nicea pachnąca mimozą"
Stażyści Erasmus+ w gazecie NICE MATIN (luty 2017)
Medal PRO MASOVIA dla naszych Przyjaciół z Nicei
Certyfikaty dla stażystów ERASMUS+
Erasmus+ 2016-17 dobrą praktyką
Nicea czeka na stażystów Programu Erasmus+
Podczas spotkania rozmawiano o systemie szkolnymi w Polsce i Francji oraz o projektach zagranicznych staży zawodowych realizowanych przez ZS nr 1 w ramach Programu Erasmus+. Goście interesowali się przygotowaniem i przebiegiem praktyki w nicejskich hotelach i restauracjach, a także efektami prowadzonych działań. Z uwagą obejrzeli film, dokumentujący ostatni staż, będący wynikiem projektu „Kształcenie w dziedzinie gastronomii i hotelarstwa odpowiedzią na potrzeby europejskiego rynku pracy” (Nicea 2015/16).
Projekt „Kształcenie w dziedzinie gastronomii i hotelarstwa odpowiedzią na potrzeby europejskiego rynku pracy” (Nicea 2015/16), zrealizowany przez ZS nr 1 w ramach Programu ERASMUS + sektor Kształcenie i Szkolenia Zawodowe, Akcja 1, Mobilność Edukacyjna zdobył status "Dobrej praktyki" w ramach I edycji konkursu „Szkoła zawodowa najwyższej jakości”, zorganizowanego przez Fundację „Fundusz Współpracy” i Mazowieckie Kuratorium Oświaty. 3.06.2016 r. w Sali Kolumnowej siedziby Związku Nauczycielstwa Polskiego odbyła się uroczysta Gala wręczenia nagród w konkursie, w trakcie której ZS nr 1 otrzymał z rąk Mazowieckiego Kuratora Oświaty - Aurelii Michałowskiej dyplom potwierdzający uzyskanie tytułu „Szkoły zawodowej najwyższej jakości” oraz statuetkę dla finalisty konkursu.
„Projekt współfinansowany w ramach programu Unii Europejskiej Erasmus+”
25 maja 2016 r. w ZS nr 1 odbyło się uroczyste zakończenie realizacji projektu „Kształcenie w dziedzinie gastronomii i hotelarstwa odpowiedzią na potrzeby europejskiego rynku pracy”, realizowanego w ramach Programu Erasmus + SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1, MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA. Podczas spotkania wszyscy stażyści otrzymali polsko – francuskie certyfikaty, potwierdzające odbycie praktyki zawodowej w restauracjach i hotelach na terenie Nicei. Po części oficjalnej uczestnicy projektu zaprosili przybyłych gości na prowansalski poczęstunek i projekcję filmu, dokumentującego staż.
Miło nam poinformować o tym, że projekt mobilności opracowany przez Zespół Szkół nr 1 w Grodzisku Mazowieckim otrzymał dofinansowanie po zaakceptowaniu wniosku przez Narodową Agencję Programu Erasmus + (SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1. MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA).
W wyniku realizacji projektu „Gastronomia i hotelarstwo w wymiarze europejskim – nasza pasja i zawód” uczniowie z klas gastronomicznych i hotelarskich ZS nr 1 – Technikum nr 1 będą odbywać 2-tygodniowy zagraniczny staż zawodowy w restauracjach i hotelach na terenie Nicei, dzięki któremu uzyskają kwalifikacje zawodowe, językowe, kulturowe i społeczne zgodnie z ideą ECVET (Europejskiego Systemu Transferu Osiągnięć w Kształceniu i Szkoleniu Zawodowym, który ma służyć zwiększeniu przejrzystości i porównywalności kwalifikacji). Złożony wniosek uzyskał łącznie 99,5 punktów na 100 punktów możliwych.
Odwiedza nas 1381 gości oraz 0 użytkowników.