Terminy rekrutacji do nowego projektu Erasmus+
Regulamin rekrutacjiZagadnienia rekrutacyjne - technik hotelarstwa
Uczestnicy projektu „Gastronomia i hotelarstwo w wymiarze europejskim – nasza pasja i zawód”, realizowanego w ramach Programu Erasmus + SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1, MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA (uczniowie z klas gastronomicznych i hotelarskich ZS nr 1 – Technikum nr 1) już niebawem będą odbywać 2-tygodniowy zagraniczny staż zawodowy w restauracjach i hotelach na terenie Nicei. Dzięki temu uzyskają kwalifikacje zawodowe, językowe, kulturowe i społeczne zgodnie z ideą ECVET (Europejskiego Systemu Transferu Osiągnięć w Kształceniu i Szkoleniu Zawodowym, który ma służyć zwiększeniu przejrzystości i porównywalności kwalifikacji).
Projekt Erasmus+ DOBRĄ PRAKTYKĄ w konkursie SZKOŁA ZAWODOWA NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI 2017
Upowszechnianie rezultatów projektu. Udział w pokazie kulinarnym z okazji Święta Francji w Warszawie (organizator CCiFP Francusko-Polska Izba Gospodarcza; gwiazda pokazu - znawca sztuki kulinarnej - Charles Daigneault).
Krzyż Kawalerski Orderu Zasługi Rzeczypospolitej Polskiej dla Honorowego Konsula RP w Nicei
Upowszechnianie rezultatów projektu. Udział w VI Szkolnym Konkursie Wiedzy o Kuchni Francuskiej.
Upowszechnianie rezultatów projektu. Doroczny Koncert Państwowej Szkoły Muzycznej I st. im. Tadeusza Bairda w Grodzisku Mazowieckim, połączony z Jubileuszem 45-lecia (obsługa konsumenta)/impreza lokalna
Upowszechnianie rezultatów projektu. DZIEŃ OTWARTY DLA GIMNAZJALISTÓW oraz szkolny konkurs kulinarny O PUCHAR RESTAURACJI PIKNIK i O ZŁOTĄ CHOCHLĘ DYREKTORA ZS nr 1 (kuchnia/obsługa konsumenta)
Upowszechnianie rezultatów projektu. JUBILEUSZ SZKOŁY, połączony z uroczystym zakończeniem projektu Erasmus+ Nicea 2017 (kuchnia/obsługa konsumenta)/impreza lokalna.
Medal PRO MASOVIA dla ZS nr 1 i naszych Przyjaciół z Nicei.
WRĘCZENIE CERTYFIKATÓW (Erasmus+ Nicea 2017)/impreza lokalna z udziałem przedstawicieli Programu Erasmus+, partnera francuskiego, Kuratorium Oświaty, lokalnych władz, mediów, rodziców stażystów.
Upowszechnianie rezulatów projektu. SZKOLNE SPOTKANIE WIELKANOCNE. (kuchnia/obsługa konsumenta)
Upowszechnianie rezulatów projektu. WARSZTATY CUKIERNICZNE.
Upowszechnianie rezulatów projektu. KELNERSKI POKAZ SYNCHRONICZNY.
Kalendarz Erasmus+. Upowszechnianie.
Szkolenie nt. hotelarstwa we Francji
Program kulturowy. Zwiedzanie Nicei i Monaco
Spotkanie z przedstawicielami organizacji goszczącej i fr. mediami
Dzień polski w miejscach stażu. Dania kuchni polskiej.
W miejscach stażu
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu. Obsługa konsumenta/kuchnia (VI KONCERT CHARYTATYWNY na rzecz dzieci z Domu Dziecka w Kostowcu).
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu. Obsługa konsumenta (SPOTKANIE NOWOROCZNE EMERYTOWANYCH PRACOWNIKÓW OŚWIATY/impreza lokalna).
Uczestnicy projektu przed wyjazdem na staż zawodowy do Nicei
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu. I miejsce stażystki w I Regionalnym Konkursie Gastronomicznym „REGIONALNE PODRÓŻE KULINARNE 2016”.
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu. Obsługa konsumenta (I Regionalny Konkurs Gastronomiczny „REGIONALNE PODRÓŻE KULINARNE 2016”).
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu. Obsługa konsumenta (Wigilia Szkolna)
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu. Dzielenie się doświadczeniem kulinarnym z uczniami szkoły podstawowej (kuchnia)
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu. Udział i wygrana w konkursie kulinarnym "Magia słodkich Świąt Bożego Narodzenia"
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu. Obsługa konsumenta (wizyta przedstawicieli francuskiego systemu szkolnego w ZS nr 1)
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu. Obsługa konsumenta (70 lat Biblioteki Publicznej w Grodzisku Mazowieckim/impreza lokalna)
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu. Obsługa konsumenta (GRODZISKI BAL SENIORA/impreza lokalna)
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu. Obsługa konsumenta (OBCHODY ROCZNICY CHRZTU POLSKI/impreza lokalna)
UPOWSZECHNIANIE rezultatów projektu. Obsługa konsumenta/kuchnia (DZIEŃ SĄSIADA/impreza lokalna)
10 lipca 2016 r. stażyści Erasmus+ asystowali Charles’owi Daigneault – kucharzowi znanemu z programu "Master Chef"- podczas pokazów kulinarnych z okazji Święta Francji w Parku Skaryszewskim, upowszechniając w ten sposób rezultaty projektu „Kształcenie w dziedzinie gastronomii i hotelarstwa odpowiedzią na potrzeby europejskiego rynku pracy”, zrealizowanego w ramach Programu Erasmus + SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1, MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA.
PROGRAM ERASMUS + AKCJA 1 KSZTAŁCENIE I SZKOLENIE ZAWODOWE MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA
Zespół Szkół nr 1 - Technikum nr 1 w Grodzisku Mazowieckim
„Gastronomia i hotelarstwo w wymiarze europejskim - nasza pasja i zawód”
TERMIN WYJAZDU STAŻOWEGO:
30.01.2017 r. – 13.02.2017 r.
TERMIN REKRUTACJI:
Pierwszy tydzień września 2016 r.
(dokładne daty i godziny zostaną podane na stronie internetowej szkoły)
Odwiedza nas 495 gości oraz 0 użytkowników.