Zagadnienia rekrutacyjne:

Regulamin

Miło nam poinformować o tym, że projekt mobilności o tytule „Poznajemy świat od kuchni – staż zawodowy uczniów z klas gastronomicznych i hotelarskich”, opracowany przez ZS nr 1 w Grodzisku Mazowieckim wygrał zaciętą konkursową rywalizację i otrzymał dofinansowanie po zaakceptowaniu wniosku przez Narodową Agencję Programu Erasmus + (SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1, MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA). To już 11-te przedsięwzięcie tego typu, wdrażane przez ZS nr 1 razem z francuskim partnerem - UNION PATRONALE DES CAFETIERS RESTAURATEURS ET METIERS DE LA NUIT CÔTE D’AZUR (Stowarzyszeniem Restauratorów z siedzibą w Nicei), przy wsparciu Honorowego Konsulu RP w Nicei – W. Forkasiewicza oraz Prezesa Azur Club France–Pologne – J. Forkasiewicz. Do tej pory zawodowy staż w nicejskich restauracjach i hotelach odbyło 320 praktykantów z naszej szkoły.
Projekt jest adresowany do uczniów z klas II i III, kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik hotelarstwa, uczących się planowo w szkole języka francuskiego.
Czas trwania projektu: 1.IX.2020 r. - 31.VIII.2021 r.
Planowany termin wyjazdu stażowego: 12.IV. 2021. – 26.IV.2021.
TERMIN REKRUTACJII tydzień września 2020 r.

 

Rekrutacja

Miło nam poinformować o tym, że projekt mobilności o tytule „Poznajemy świat od kuchni – staż zawodowy uczniów z klas gastronomicznych i hotelarskich”, opracowany przez ZS nr 1 w Grodzisku Mazowieckim wygrał zaciętą konkursową rywalizację i otrzymał dofinansowanie po zaakceptowaniu wniosku przez Narodową Agencję Programu Erasmus + (SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1, MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA). To już 11-te przedsięwzięcie tego typu, wdrażane przez ZS nr 1 razem z francuskim partnerem - UNION PATRONALE DES CAFETIERS RESTAURATEURS ET METIERS DE LA NUIT CÔTE D’AZUR (Stowarzyszeniem Restauratorów z siedzibą w Nicei), przy wsparciu Honorowego Konsulu RP w Nicei – W. Forkasiewicza oraz Prezesa Azur Club France–Pologne – J. Forkasiewicz. Do tej pory zawodowy staż w nicejskich restauracjach i hotelach odbyło 320 praktykantów z naszej szkoły.
Projekt jest adresowany do uczniów z klas II i III, kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik hotelarstwa, uczących się planowo w szkole języka francuskiego.
Czas trwania projektu: 1.IX.2020 r. - 31.VIII.2021 r.
Planowany termin wyjazdu stażowego: 12.IV. 2021. – 26.IV.2021.
TERMIN REKRUTACJII tydzień września 2020 r.

Nasze francuskie inspiracje

Nasze reklamowe gadżety

Integracja

Fabryka słodyczy Florian

Dzień kuchni polskiej w miejscach stażu


Program kulturowy - Nicea, Monaco, Cannes

ERASMUS+ Nicea 2020 - w miejscach stażu

UPOWSZECHNIANIE - obsługa konsumenta podczas szkolnej wigilii

UPOWSZECHNIANIE - Konkurs "MAGIA SŁODKICH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA"

UPOWSZECHNIANIE - Christian Vinciguerra z Carros warsztaty piekarnicze

UPOWSZECHNIANIE - warsztaty kulinarne z Bartkiem Adamskim KUPUJ I GOTUJ Z POLSKĄ WIEPRZOWINĄ

UPOWSZECHNIANIE - OGRODY INTEGRACJI

UPOWSZECHNIANIE - obsługa konsumenta podczas Dnia Edukacji Narodowej

ERASMUS+ Nicea 2020 - uczestnicy projektu


Rekrutacja uczestników: pierwszy tydzień września 2019

  • test z języka francuskiego
  • test z przedmiotów zawodowych
  • rozmowa kwalifikacyjna

KRYTERIA REKRUTACYJNE:

  • Zainteresowanie planowanym stażem
  • Umiejętność wykazania się teoretyczną wiedzą fachową
  • Poziom opanowania języka francuskiego
  • Średnia ocena z przedmiotów zawodowych po II półroczu 2018/19
  • Ocena zachowania
  • Sytuacja materialna i rodzinna
  • Zapewnienie równych szans dziewczętom i chłopcom

 

Zagadnienia rekrutacyjne - kliknij i pobierz

Partnerzy kształcenia zawodowego

  • logo_alebosco.png
  • logo_aryzta.png
  • logo_ckm.jpg
  • logo_cyprus.jpg
  • logo_panorama.png
  • logo_piknik.jpg
  • logo_radisson_blu.jpg
  • logo_sheraton.png
  • logo_szklarnia.png
  • logo_szpularnia.jpg
  • logo_the_park.png
  • logo_victor.png
  • logo_westin.jpg
  • logo_winogrono.png
Wiarygodna szkoła

Kształcenie i Szkolenia Zawodowe Akcja 1 Mobilność Edukacyjna

BIP

bip logo


deklaracja dostepnosci 2020

Smacznie, zdrowo i sportowo

Regionalne Podróże Kulinarne 2020

regionalne podroze kulinarne

Kto jest Online

Odwiedza nas 98 gości oraz 0 użytkowników.

Rekrutacja 2021/2022

rekrutacja 2020 2021

Dziennik LIBRUS

librus

Srebrna Szkoła

srebrna tarcza technikum 2018

Nasz kanał na Youtube

Dopalacze kradną życie

Zdrowie i higiena

E-papierosy-profilaktyka

e papierosy

PRO MASOVIA

medal promasovia

Szkoła Zawodowa Najwyższej Jakości

Wiarygodna szkoła

II konkurs literatury rosyjskiej

konkurs literatury rosyjskiej

II POWIATOWY KONKURS WIEDZY HISTORYCZNEJ

Dobry start w zawodzie

Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa

czytelnictwo

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com