Miło nam poinformować o tym, że projekt mobilności opracowany przez Zespół Szkół nr 1 w Grodzisku Mazowieckim otrzymał dofinansowanie po zaakceptowaniu wniosku przez Narodową Agencję Programu Erasmus + (SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1. MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA).
W wyniku realizacji projektu "Gastronomia i hotelarstwo nie znają granic" uczniowie z klas gastronomicznych i hotelarskich ZS nr 1 – Technikum nr 1 będą odbywać 2-tygodniowy zagraniczny staż zawodowy w restauracjach oraz hotelach na terenie Nicei, aby uzyskać kwalifikacje zawodowe, językowe, kulturowe i społeczne zgodnie z ideą ECVET (Europejskiego Systemu Transferu Osiągnięć w Kształceniu i Szkoleniu Zawodowym, który ma służyć zwiększeniu przejrzystości i porównywalności kwalifikacji).
Czas trwania projektu:1.IX.2018 r. - 31.VIII.2019 r.
Planowany termin wyjazdu stażowego: 18.II. – 04.III. 2019 r.
Projekt jest adresowany do uczniów z klas II i III – technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik hotelarstwa, uczących się języka francuskiego.
Obsługa konsumenta w Campanile Nice Aéroport
STAŻYŚCI ERASMUS+ na stronie MIASTA I GMINY GRODZISK MAZOWIECKI
OBSŁUGA KONSUMENTA - pocket na sztućce
Hotel Le Méridien w Nicei - nasze miejsce stażu
CRÈME DE LA CRÈME - nasze kulinarne propozycje
Stażyści Erasmus+ w gazecie Nice Matin Nicea 2019
Wyróżnienia dla partnerów Zespołu Szkół nr 1