10 lipca 2016 r. stażyści Erasmus+ asystowali Charles’owi Daigneault – kucharzowi znanemu z programu "Master Chef"- podczas pokazów kulinarnych z okazji Święta Francji w Parku Skaryszewskim, upowszechniając w ten sposób rezultaty projektu „Kształcenie w dziedzinie gastronomii i hotelarstwa odpowiedzią na potrzeby europejskiego rynku pracy”, zrealizowanego w ramach Programu Erasmus + SEKTOR KSZTAŁCENIE I SZKOLENIA ZAWODOWE, AKCJA 1, MOBILNOŚĆ EDUKACYJNA.
Wspólnie przygotowali dwie potrawy - SAŁATKĘ LANDAISE z wędzonej piersi z kaczki, jajko w koszulce, szparagi i dressing musztardowy oraz MOULES MARINIÈRES czyli małże duszone w białym winie z cebulą i masłem.
Stażyści wzięli udział w obchodach narodowego święta Francji na warszawskiej Saskiej Kępie, korzystając z zaproszenia organizatora - CCIFP FRANCUSKO-POLSKIEJ IZBY GOSPODARCZEJ.
„Projekt współfinansowany w ramach programu Unii Europejskiej Erasmus+”
„Komisja Europejska oraz Narodowa Agencja Programu Erasmus+ nie ponoszą odpowiedzialności za umieszczoną zawartość merytoryczną”