1 czerwca 2013r. stażyści Programu "Uczenie się przez całe życie" Leonardo da Vinci wraz z harcerzami z hufca zostali zaproszeni przez Stowarzyszenie na Rzecz Zdrowego Stylu Życia "Tylko Naturalnie" (http://www.tylkonaturalnie.pl) do promowania zdrowego odżywiania i aktywności sportowej.
Uczniowie pod opieką pomysłodawczyni Stowarzyszenia - Pani Magdaleny Kaczmarek i jego członkiń - Pani Julity Kaczmarek i Krystyny Michniewskiej częstowali dzieci zdrowymi przekąskami oraz zachęcali do uczestnictwa w ciekawych zabawach podwórkowych.
Stażyści Programu Leonardo da Vinci zaprezentowali także teatrzyk o zdrowym stylu życia. Przedstawienie jest częścią kampanii edukacyjnej Witka i Aminki, dedykowanej dzieciom w wieku przedszkolnym i szkolnym.

 

 

 

W niedzielę – 14 lipca ulica Francuska na Saskiej Kępie zamieniła się w miasteczko ze stoiskami handlowymi i licznymi atrakcjami. Okazją ku temu stało się narodowe święto Francji. Podczas festynu zaprezentowano francuską gastronomię, kulturę, sport, modę oraz obecnych w Polsce inwestorów.
Na ulicy Francuskiej powstała scena, na której przez cały dzień odbywały się pokazy i animacje, m.in. finał konkursu piosenki francuskiej, wywiady ze znanymi Polakami nt. Francji, pokaz mody, a także pokaz kulinarny z udziałem uczniów Zespołu Szkół nr 1 w Grodzisku Mazowieckim - stażystów Programu „Uczenie się przez całe życie” Leonardo da Vinci.
Nasi stażyści, którzy w czerwcu zdobywali doświadczenie zawodowe w restauracjach i hotelach na terenie Nicei dzielnie asystowali Lucowi Dernaucourt – szefowi kuchni z warszawskiej restauracji Le Connaisseur i prezentowali swoje umiejętności kulinarne.
Organizatorem uroczystości była Francuska Izba Przemysłowo-Handlowa w Polsce (CCIFP), której serdecznie dziękujemy za zaproszenie do wzięcia udziału w imprezie. Zapraszamy do obejrzenia zdjęć z festynu.

 

 

 

 

W środę – 10 lipca 2013 r. grupa stażystów Programu „Uczenie się przez całe życie” Leonardo da Vinci szlifowała swoje kulinarne umiejętności w warszawskiej restauracji Le Connaisseur, specjalizującej się w kuchni francuskiej. Ćwiczenia prowadził szef kuchni - Luc Dernaucourt, rodowity Francuz, który swoje ogromne doświadczenie zdobywał w wielu wiodących międzynarodowych hotelach i restauracjach na świecie.
W ten sposób uczniowie, którzy niedawno odbyli praktykę zawodową w Nicei przygotowywali się do wzięcia udziału w pokazie kulinarnym, który będzie jedną z atrakcji imprezy 14 lipca 2013 na Francuskiej. Organizatorem uroczystości jest CCIFP Francuska Izba Przemysłowo-Handlowa w Polsce.
Nasi stażyści, bogaci w nicejskie doświadczenia, będą asystować Lucowi Dernaucourt i prezentować swoje umiejętności kulinarne. Zdjęcia do obejrzenia w galerii Leonardo.

W niedzielę – 9 czerwca 2013 r. grupa 32 uczniów Zespołu Szkół nr 1 – Technikum nr 1 rozpoczęła staż zawodowy w restauracjach i hotelach na terenie Nicei. Uczestnicy Programu „Uczenie się przez całe życie” Leonardo da Vinci IVT zdążyli już złożyć wizytę w Szkole Gastronomiczno-Turystyczno-Hotelarskiej Lycée Paul Augier i wysłuchać wykładu dyrektora na temat systemu szkolnego we Francji. Obserwowali pracę francuskich kolegów w pracowniach gastronomicznych. Zobaczyli również przygotowania do praktycznego egzaminu zawodowego z obsługi konsumenta oraz szkolną restaurację pedagogiczną.

Wygraliśmy konkurs - Nicea zdobyta!

Miło nam poinformować o tym, że projekt „Ponadnarodowe staże zawodowe kluczem do świata europejskiej gastronomii i hotelarstwa”, złożony w Konkursie 2013 w ramach Programu „Uczenie się przez całe życie” Leonardo da Vinci IVT znalazł się na 8 miejscu wśród 122 projektów zatwierdzonych do realizacji.
Do Narodowej Agencji wpłynęło 711 wniosków na projekty mobilności, a my jesteśmy w ścisłej czołówce laureatów.
Zatem szansę na spotkanie z kulturą francuską, zdobywanie cennego doświadczenia zawodowego i szkolenie umiejętności językowych będą mieć kolejni uczniowie Zespołu Szkół nr 1 – Technikum nr 1.
Rekrutacja uczestników przewidziana jest na wrzesień 2013 r. Mogą przystąpić do niej uczniowie z klas II i III Technikum nr 1, uczący się języka francuskiego.
Serdecznie zapraszamy!

Partnerzy kształcenia zawodowego

  • logo_alebosco.png
  • logo_aryzta.png
  • logo_ckm.jpg
  • logo_cyprus.jpg
  • logo_panorama.png
  • logo_piknik.jpg
  • logo_radisson_blu.jpg
  • logo_sheraton.png
  • logo_szklarnia.png
  • logo_szpularnia.jpg
  • logo_the_park.png
  • logo_victor.png
  • logo_westin.jpg
  • logo_winogrono.png
Wiarygodna szkoła

Kształcenie i Szkolenia Zawodowe Akcja 1 Mobilność Edukacyjna

BIP

bip logo


deklaracja dostepnosci 2020

Smacznie, zdrowo i sportowo

Regionalne Podróże Kulinarne 2020

regionalne podroze kulinarne

Kto jest Online

Odwiedza nas 405 gości oraz 0 użytkowników.

Rekrutacja 2021/2022

rekrutacja 2020 2021

Dziennik LIBRUS

librus

Srebrna Szkoła

srebrna tarcza technikum 2018

Nasz kanał na Youtube

Dopalacze kradną życie

Zdrowie i higiena

E-papierosy-profilaktyka

e papierosy

PRO MASOVIA

medal promasovia

Szkoła Zawodowa Najwyższej Jakości

Wiarygodna szkoła

II konkurs literatury rosyjskiej

konkurs literatury rosyjskiej

II POWIATOWY KONKURS WIEDZY HISTORYCZNEJ

Dobry start w zawodzie

Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa

czytelnictwo

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com