UWAGA!!!
REKRUTACJA uczestników projektu mobilności w ramach Programu „Uczenie się przez całe życie” Leonardo da Vinci – NICEA 2014 już na początku października.
Zachęcamy do zapoznania się z kryteriami rekrutacyjnymi oraz zakresem materiału, który będzie pomocny w przygotowywaniu się do testów kwalifikacyjnych (zakładka Leonardo).
1. Zagadnienia z j. francuskiego (dla wszystkich kandydatów)
2. Zagadnienia do testu z obsługi konsumenta (dla kierunku technik żywienia i hotelarz - klasy III)
3. Zagadnienia z technologii (dla kierunku kucharz)
REKRUTACJA – Leonardo da Vinci 2013/2014
(staż zawodowy w Nicei)
2013-1-PL1-LEO01-37758
Ponadnarodowe staże zawodowe kluczem do świata europejskiej gastronomii
i hotelarstwa
Projekt realizowany przy wsparciu finansowym Komisji Europejskiej
w ramach Programu „Uczenie się przez całe życie” Leonardo da Vinci Mobilność
- Zainteresowanie planowanym stażem
- Umiejętność wykazania się teoretyczną wiedzą fachową
- Poziom opanowania języka francuskiego
- Średnia ocena z przedmiotów zawodowych po II semestrze
- Ocena zachowania
- Sytuacja materialna i rodzinna
- Zapewnienie równych szans dziewczętom i chłopcom
- Test językowy – język francuski
- Test zawodowy(sprawdzający ogólną wiedzę z obowiązkowych przedmiotów zawodowych)
- Rozmowa kwalifikacyjna(predyspozycje kandydata;zainteresowanie stażem)
- test językowy 60 pkt.
- test zawodowy 60 pkt.
- ocena zachowania od 0 do 5 pkt.(wzorowa 5 pkt.,bdb 4 pkt.,dobra 3 pkt.,
- poprawna 2 pkt.,nieodpowiednia 1 pkt, naganna 0 pkt.)
- średnia ocena z przedmiotów zawodowych od 0 do 10 pkt.: śr.6,0 10 pkt;(5,5-5,99) 9 pkt;(5-5,49) 8pkt;(4,5-4,99) 7 pkt;(4-4,49) 6 pkt;(3,5-3,99) 5 pkt;(3-3,49) 4 pkt;(2,5-2,99) 3 pkt;(2-2,49) 2 pkt;(1,5-1,99) 1 pkt; poniżej 0 pkt.
- rozmowa kwalifikacyjna od 0 do 5 pkt.
- W sumie kandydat może uzyskać 140 pkt.
Obowiązujące szkolenia to:
*Językowe (50 godz. na uczestnika)
*Kulturowe (6 godz.)
*Pedagogiczne (6 godz.)
*BHP (2 godz.)
Wszelkich informacji nt. realizowanego projektu udzielają:
koordynator projektu p. Anna Wrona
członkowie zespołu projektowego p. Katarzyna Wiśniewska i p. Marcin Michaluk.
Serdecznie zachęcamy do wzięcia udziału w rekrutacji!
1 czerwca 2013r. stażyści Programu "Uczenie się przez całe życie" Leonardo da Vinci wraz z harcerzami z hufca zostali zaproszeni przez Stowarzyszenie na Rzecz Zdrowego Stylu Życia "Tylko Naturalnie" (http://www.tylkonaturalnie.pl) do promowania zdrowego odżywiania i aktywności sportowej.
Uczniowie pod opieką pomysłodawczyni Stowarzyszenia - Pani Magdaleny Kaczmarek i jego członkiń - Pani Julity Kaczmarek i Krystyny Michniewskiej częstowali dzieci zdrowymi przekąskami oraz zachęcali do uczestnictwa w ciekawych zabawach podwórkowych.
Stażyści Programu Leonardo da Vinci zaprezentowali także teatrzyk o zdrowym stylu życia. Przedstawienie jest częścią kampanii edukacyjnej Witka i Aminki, dedykowanej dzieciom w wieku przedszkolnym i szkolnym.
W niedzielę – 14 lipca ulica Francuska na Saskiej Kępie zamieniła się w miasteczko ze stoiskami handlowymi i licznymi atrakcjami. Okazją ku temu stało się narodowe święto Francji. Podczas festynu zaprezentowano francuską gastronomię, kulturę, sport, modę oraz obecnych w Polsce inwestorów.
Na ulicy Francuskiej powstała scena, na której przez cały dzień odbywały się pokazy i animacje, m.in. finał konkursu piosenki francuskiej, wywiady ze znanymi Polakami nt. Francji, pokaz mody, a także pokaz kulinarny z udziałem uczniów Zespołu Szkół nr 1 w Grodzisku Mazowieckim - stażystów Programu „Uczenie się przez całe życie” Leonardo da Vinci.
Nasi stażyści, którzy w czerwcu zdobywali doświadczenie zawodowe w restauracjach i hotelach na terenie Nicei dzielnie asystowali Lucowi Dernaucourt – szefowi kuchni z warszawskiej restauracji Le Connaisseur i prezentowali swoje umiejętności kulinarne.
Organizatorem uroczystości była Francuska Izba Przemysłowo-Handlowa w Polsce (CCIFP), której serdecznie dziękujemy za zaproszenie do wzięcia udziału w imprezie. Zapraszamy do obejrzenia zdjęć z festynu.
Odwiedza nas 932 gości oraz 0 użytkowników.